Αθλητικές εκδηλώσεις στον προαύλιο χώρο του 20ού και 56ου Δ.Σ. Ηρακλείου. Όλα τα παιδιά της Β’ τάξης παρουσίασαν ασκήσεις ενόργανης γυμναστικής. Η Α’ και ΣΤ’ τάξη παρουσίασαν πρόγραμμα ακροβατικής γυμναστικής. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι η κορύφωση μιας σειράς δράσεων που σκοπό είχε την ομαλή ένταξη των μαθητών της Α’ τάξης στη σχολική κοινότητα. Υπήρξε και δεύτερο πρόγραμμα ακροβατικής γυμναστικής από επιλεγμένα παιδιά και την εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής Νίκη Πλουμίδου. Το κομμάτι των αθλητικών δράσεων έκλεισε η ρυθμική γυμναστική από ομάδα μαθητριών της ΣΤ’ τάξης.

Η τελευταία πράξη της εκδήλωσης περιελάμβανε παραδοσιακούς χορούς από την Ελλάδα και τοπικούς κρητικούς χορούς από τους μαθητές και τις μαθήτριες της ΣΤ’ τάξης.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων και οι διευθυντές των σχολείων, κ. κ. Νίκος Καρατάσος και Ευάγγελος Τζαγκαράκης, ευχαρίστησαν θερμά τους παρευρισκόμενους και ευχήθηκαν σε όλα τα παιδιά και στις οικογένειές τους «καλό καλοκαίρι», με την κ. Νίκη Πλουμίδου να διαβάζει απευθυνόμενη στους γονείς απόσπασμα από έργο του Χαλίλ Γκιμπράν: «Για τα παιδιά».