Εντυπωσιακό το θέαμα στον Αγ. Νικόλαο Εντυπωσιακό το θέαμα στον Αγ. Νικόλαο

Με τους αθλητές και τις αθλήτριες να χορεύουν συρτάκι από τον βατήρα και να κάνουν βουτιές από τα 20 μέτρα πάνω από τα βράχια της λίμνης, έπεσε η αυλαία του «Agios Nikolaos Cliff diving 2017» στη λίμνη του Αγίου Νικολάου Κρήτης.

Χιλιάδες κόσμου από όλη την Κρήτη, ντόπιοι και φιλοξενούμενοι επισκέπτες, απόλαυσαν το κορυφαίο αθλητικό γεγονός του καλοκαιριού, απλωμένοι στο φυσικό αμφιθέατρο της λίμνης Βουλισμένης.

Ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός και ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, τόνισαν το καλό κλίμα συνεργασίας ανάμεσα στους δυο αυτοδιοικητικούς φορείς και τον στόχο να στηρίξουν την διοργάνωση ώστε να συνεχιστεί, να μεγαλώνει συνεχώς και να καταστεί κορυφαίος θεσμός για την Κρήτη και την χώρα, στηρίζοντας τον αθλητικό τουρισμό.

Κατά το διήμερο των αγώνων η μάχη για την κορυφή στους άνδρες υπήρξε σκληρή, το κοινό έχοντας πάρει θέσεις σε κάθε δυνατό σημείο, υπήρξε ενθουσιώδες και ένθερμο και ενίσχυσε τη βούληση των αθλητών για εντυπωσιακές καταδύσεις.

Οι ανατροπές ήταν πραγματικά εντυπωσιακές και το βάθρο κρίθηκε κυριολεκτικά στην τελευταία βουτιά.

Ενώ την πρώτη μέρα στην κορυφή βρισκόταν ο Ελβετός Andreas Hulliger με βαθμολογία 202.600, στη δεύτερη ο Πολωνός Kris Kolanus με 198.250 και στην τρίτη ο Βρετανός Owen Weymouth με 196.000, ο νικητής κρίθηκε στην τελική βουτιά.

Εκεί όπου με τον μέγιστο βαθμό δυσκολίας στο κορυφαίο σκαλί του βάθρου στάθηκε η έκπληξη της διοργάνωσης, ο 18χρονος Βρετανός, Owen Weymouth, συγκεντρώνοντας 418,5 βαθμούς. Στη δεύτερη θέση - από την τέταρτη που είχε το Σάββατο - σκαρφάλωσε τελικά ο 19χρονος Jan Wermelinger από την Ελβετία με 405,95 βαθμούς, ενώ ο Πολωνός Kris Kolanus με 403,350 βαθμούς κέρδισε τελικά την τρίτη θέση.

Στις γυναίκες η 19χρονη Ουκρανή Antonina Vyshyvanova με βαθμολογία 186.000 βρέθηκε στο ξεκίνημα των αγώνων στην πρώτη θέση και την ακολουθούσε η Αμερικανίδα Eleanor Smart με 168.450, ενώ η Αυστραλή Helena Merten με 141.350 ήταν στην τρίτη.

Την πρωτιά πανηγύρισε τελικά η 21χρονη Αμερικανίδα μετά από ένα εξαιρετικά αμφίρροπο αγώνα με 380,800 βαθμούς όπου η Eleanor Smart αποδείχτηκε καλύτερη κερδίζοντας καθαρά τη Βισιβάνοβα που έμεινε στο δεύτερο σκαλί με 359,550, ενώ η 33χρονη Anna Bader από τη Γερμανία με 340,550 βαθμούς πήρε την τρίτη θέση.

Όλοι οι αθλητές στο τέλος των αγώνων την Κυριακή βραβεύτηκαν για τη συμμετοχή τους στους αγώνες.