Βαρύ το κλίμα στη χθεσινή γενική συνέλευση του Εργοτέλη Βαρύ το κλίμα στη χθεσινή γενική συνέλευση του Εργοτέλη

Καθηλωμένος στην εντατική θα παραμείνει για μερικές ακόμα μέρες ο Εργοτέλης, μέχρι να… βγει από την πρίζα και να παραδώσει το πνεύμα του.

Η χθεσινή Γενική Συνέλευση με βασικό θέμα την ίδρυση ΠΑΕ για τη συμμετοχή της ομάδας στη Β’ Εθνική, διεκόπη και θα συνεχιστεί την Παρασκευή 14 Ιουλίου, οπότε και θα παρθούν οι οριστικές αποφάσεις. Τίποτα ωστόσο δεν φαίνεται ικανό να αποτρέψει ακόμα ένα τεράστιο πισωγύρισμα στην ιστορία του συλλόγου…

Ο Γιώργος Βρέντζος κατέστησε χθες σαφές με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, ότι δεν μπορεί να συνεισφέρει στην ομάδα και ότι μοναδικό του μέλημα είναι να την παραδώσει σε έναν αξιόπιστο επενδυτή. Εφόσον αυτό δεν υλοποιηθεί μέχρι τις 14 Ιουλίου, θα προκηρυχθούν εκλογές στον Ερασιτέχνη και η διοίκηση που θα προκύψει, θα αποφασίσει αν η ομάδα αγωνιστεί του χρόνου στο τοπικό ή στη Γ’ Εθνική ξανά (χωρίς δικαίωμα ανόδου όπως λέει ο νόμος).

Το καινούργιο στοιχείο που αποκάλυψε ο κ. Βρέντζος, είναι ότι τα τελευταία 24ωρα προέκυψε ένα σοβαρό επενδυτικό ενδιαφέρον από το εξωτερικό, όμως κατά την εκτίμησή του οι πιθανότητες να μετουσιωθεί σε πράξη και να σωθεί έτσι ο Εργοτέλης, είναι 10%. Αυτός ήταν ουσιαστικά και ο λόγος που ζητήθηκε η ολιγοήμερη παράταση. «Δυστυχώς αφήνουμε ημιτελές το έργο μας αλλά δε γίνεται διαφορετικά. Προσωπικά δεν έχω ούτε ένα ευρώ να διαθέσω πια για την ομάδα. Δεν έχω κάτι άλλο να προσφέρω. Μακάρι αυτό το ενδιαφέρον που προέκυψε να προχωρήσει όμως το βλέπω πάρα πολύ δύσκολο. Δεν έχω καμία διάθεση να συμμετάσχω στην επόμενη μέρα του Εργοτέλη, όποια κι αν είναι αυτή. Εκτίμησή μου είναι ότι η ομάδα, αν δεν γίνει ΠΑΕ, δεν μπορεί να σταθεί ούτε στη Γ’ Εθνική. Πρέπει να πάει στο τοπικό», τόνισε ο κ. Βρέντζος και μίλησε για τις προσπάθειες που κατέβαλε : «Έκανα ό,τι περνούσε από το χέρι μου αλλά δεν βρήκα κανέναν σοβαρό επιχειρηματία για να δώσω την ομάδα.

Ο μόνος που μου υποσχέθηκε ότι θα βάλει 25.000 ευρώ είναι ο κ. Φιλιππάκης όμως χρειαζόμαστε άλλες 20 τέτοιες προσφορές. Το μόνο θετικό είναι ότι παραδίδω το σωματείο σε σαφώς καλύτερη οικονομική κατάσταση απ’ ό,τι το παρέλαβα, ανεξάρτητα από την προσωπική οικονομική μου θυσία. Μειώσαμε σημαντικά τα χρέη που υπήρχαν και αυτό δεν είναι αμελητέο».

Ο πρόεδρος της Δ.Ε. Γιώργος Στειακάκης αφού έκανε τον οικονομικό απολογισμό των ερασιτεχνικών τμημάτων της ομάδας τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξει συστράτευση δυνάμεων για να μπει σε ένα σωστό μονοπάτι ο σύλλογος:

«Ο Εργοτέλης είναι ένας τεράστιος οργανισμός και για να συνεχίσει να λειτουργεί σωστά, θα πρέπει να βοηθήσουν πολλά άτομα. Πρέπει όλοι μας να σοβαρευθούμε και να αναλάβουμε τις ευθύνες μας».

Από τις υπόλοιπες τοποθετήσεις ξεχώρισαν αυτές των παλιών προέδρων του συλλόγου.

Ο κ. Σουλτάτος εξέφρασε την άποψη ότι η ομάδα μπορεί να σταθεί στη Γ’ Εθνική και δεν χρειάζεται να πέσει στο τοπικό ενώ ο κ. Τζώρτζογλου τόνισε ότι ο Εργοτέλης θα πρέπει στο εξής να βαδίσει με τη φιλοσοφία και την ταπεινότητα που τον έφεραν με υπομονή στο προσκήνιο του ελληνικού ποδοσφαίρου και όχι να κυνηγήσει εφήμερες επιτυχίες.

Από τις ειδήσεις που έβγαλε η Γ. Σ. ήταν και η αποκάλυψη της διοίκησης για την πώληση των ταλαντούχων Χαϊντίνι, Δολαψάκη στον Ολυμπιακό έναντι 25.000 ευρώ, που έγινε δεκτή με ποικίλες αντιδράσεις.

Προς τοπικό

το μπάσκετ

Προς διάλυση οδεύει και το τμήμα μπάσκετ του Εργοτέλη με τον πρόεδρο της επιτροπής Βαγγέλη Γιαννουλάκη να τονίζει ότι θα προτείνει στο επόμενο Δ.Σ. την συμμετοχή της ομάδας στο τοπικό πρωτάθλημα και όχι στη Γ΄ Εθνική καθώς ο ίδιος δεν επιθυμεί να συνδράμει με τα ίδια ποσά και να αφιερώσει χρόνο στο τμήμα, όπως έκανε μέχρι φέτος.

«Η ομάδα αυτή έκανε τον κύκλο της. Από τη στιγμή που δεν υπάρχουν συμπαραστάτες στο έργο της διοίκησης, θα προτείνω την κάθοδο στο τοπικό για να δώσουμε βάρος στις ακαδημίες», τόνισε ο κ. Γιαννουλάκης που ενημέρωσε τη Γ.Σ. ότι οι οφειλές της ομάδας για τη σεζόν που έληξε ανέρχονται στις 16.000 ευρώ.