ΚΑΛΗΜΕΡΑ,

αναγνώστες μου. Φαντάζομαι και εσείς έχετε την ίδια απορία: Πώς είναι δυνατόν να έφυγε ο καύσωνας και να είναι ακόμα μέσα στα σπίτια μας; Πύρωσαν, μου λένε, από τις υψηλές θερμοκρασίες και εγκλώβισαν στο εσωτερικό τους τη ζέστη. Βρε, κακό που μας βρήκε!

ΑΛΛΑ το ακόμα χειρότερο είναι τα προβλήματα της υδροδότησης, που στο Ηράκλειο γίνεται εκ περιτροπής, για να πάρουν όλοι από λίγο ή και περισσότερο, αν έχουν μεγάλους αποθηκευτικούς χώρους. Στο ίδιο καθεστώς βαδίζει και ο Δήμος Χερσονήσου, θύμα και αυτός των αποθεμάτων του Αποσελέμη που λιγοστεύουν.

ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ των δημοτών ζητούν οι δύο ΔΕΥΑ, αλλά όταν σου κόβουν το νερό καλοκαιριάτικα, η αγανάκτηση είναι πιο πρόσφορη. Και γίνεται ακόμα μεγαλύτερη με ανακοινώσεις του τύπου «Προσπαθούμε να διορθώσουμε παθογένειες του παρελθόντος». Ώστε λοιπόν το πρόβλημα είναι του παρελθόντος. Πάλι καλά που δεν είναι και… ψυχολογικό, όπως έλεγε και μια ψυχή του παρελθόντος.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ μόνο το νερό που καθυστερεί να έρθει στα σπίτια μας, είναι και η δόση που ενέκρινε το Eurogroup της 15ης Ιουνίου, αλλά ακόμα να εκταμιευτεί για την Ελλάδα. Από την Παρασκευή και βλέπουμε, λέει τώρα ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) για το μέρος των 7,7 δισ. ευρώ της δόσης και αφού προηγηθεί η εφαρμογή των τεσσάρων προαπαιτούμενων που εκκρεμούν και αφορούν σε νομικές διαδικασίες.

ΜΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ έρχεται η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ν’ «αδειάσει» τον Τσίπρα για τα πανηγύρια μετά την τελευταία συνεδρίαση του Eurogroup. «Κάποιες σκέψεις, που δεν είναι σαφείς και σε κάθε περίπτωση δεν αποτελούν απόφαση για το χρέος, προήγαγε η συνεδρίαση» υποστηρίζει κορυφαίο στέλεχος της ΕΚΤ, που εξηγεί με τον τρόπο αυτό γιατί η Ελλάδα δεν μπορεί να μπει στην ποσοτική χαλάρωση.

ΑΛΛΑ ακόμα μεγαλύτερο «άδειασμα» έφαγε ο Μπογδάνος από το κανάλι που εργάζεται, τον ΣΚΑΪ, το οποίο διαφοροποιήθηκε με ανακοίνωσή του για τα όσα είπε ο δημοσιογράφος για τους «πρώην συντρόφους του Τσίπρα, που χτυπήσαν τον Παπαδήμο». Χθες το μεσημέρι ακολούθησε και η ανακοίνωση της απόλυσης.

Ο ΝΤΟΥΜΑΣ, ο συνδικαλιστής των ειδικών φρουρών, την έχει άσχημα. Σε βάρος του διατάχθηκε έρευνα με το ερώτημα της αργίας, με αφορμή τη δήλωσή του για το «νέο κράτος του Εξαρχιστάν». Δεν είπε δα και του… Τσιπριστάν!

O.. Επικρητικός