Εκοιμήθη ο επίσκοπος ΤύχωνΕκοιμήθη ο επίσκοπος Τύχων

Εκοιμήθη στο Ηράκλειο ο επίσκοπος πρώην Κομάρνο, κυρός Τύχων, αρχιερέας της Εκκλησίας Τσεχίας και Σλοβακίας. Για τον θάνατό του θρηνεί η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης.

Η εξόδιος ακολουθία του θα τελεστεί σήμερα, μετά το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, στις 11 το πρωί στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Γοργολαϊνίου, όπου θα ταφεί.

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή καλεί τους ευσεβείς πιστούς να παραστούν και να συνοδεύσουν την εκφορά του ιερού σκηνώματος του μεταστάντα αρχιερέα.

Ο κατά κόσμον Τιβέριος Χόλοση γεννήθηκε στις 9 Ιανουαρίου 1948 στο χωριό Μποτσαρλαπούιτε της επαρχίας Νοβογκράντ (στο Ουγγρικό τμήμα). Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο της Βουδαπέστης. Από το 1990 μέχρι το 1993 ως δόκιμος μοναχός και εγκαταβίωσε σε διάφορα Μοναστήρια στην Ιταλία, στη Γερμανία και στην Πολωνία. Στις 3 Απριλίου 1993 εκάρη μοναχός. Διάκονος χειροτονήθηκε στις 4 Απριλίου 1993 και Πρεσβύτερος στις 7 Ιουλίου 1993. Υπηρέτησε ως Εφημέριος στην Επισκοπή Πρέσοβ στις Ενορίες Βρατισλάβας, Κομάρνο και Τρνάβας. Αποφοίτησε από τη Θεολογική Σχολή του Πρέσοβ το 1998. Στις 8 Απριλίου 2006 χειροτονήθηκε τιτουλάριος Επίσκοπος Κομάρνο, Βοηθός Επίσκοπος της Επισκοπής Πρέσοβ. Τη χειροτονία τέλεσε ο Μητροπολίτης Πράγας Χριστοφόρος, συμπαραστατούμενος από τους Αρχιεπισκόπους Πρέσοβ Ιωάννη και Ολομούτς Συμεών. Στις 17 Νοεμβρίου 2012 παραιτήθηκε της ενεργού υπηρεσίας. ἘΈκτοτε, για μεγάλα χρονικά διαστήματα, διέμενε εφησυχάζων στο Ηράκλειο Κρήτης.