Με πληθώρα εκδηλώσεων, όπως τα ιπτάμενα ποδήλατα, το αφιέρωμα στον Γιώργο Ζαμπέτα, παραμύθια, χορό, πρωτότυπες εικαστικές εκθέσεις και πολλά ακόμη, συνεχίζεται και σήμερα Πέμπτη το 2ο Παγκρήτιο Φεστιβάλ Δρόμου «Τέχνη καθ’ οδόν» του Δήμου Ηρακλείου. Μεταξύ άλλων στην οδό Γιάννη Μακράκη θα γίνουν εικαστικές παρεμβάσεις και ζωγραφική - ποίηση -θέατρο, μουσική - προβολή-παρουσίαση της ζωής και του έργου του καθηγητή Μανούσου Μανουρά στα “χαλ-άσματα” του “φροντιστηρίου του”.

Εκδήλωση με τίτλο ”Οδός Γιάννη Μακράκη - project “Χαλ-άσματα” όργανώνουν ο Δήμος Ηρακλείου, ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Αγίας Τριάδας και η εικαστικός Άννα Σαλούστρου. 

Στις ● 5:00 μ. μ. θα γίνει ζωγραφική - εγκαταστάσεις από την Άννα Σαλούστρου.

8:30 – 9:00 μ. μ. 

Ο Αντώνης Περαντωνάκης με μαθητές της Σχολής Θεάτρου “Νότος” και συνεργάτες του παρουσιάζουν μέρος από το δρώμενο:

“Ρήτορες και Κούφιοι Άνθρωποι” 

(Νίκος Καζαντζάκης – Τόμας Έλιοτ, παραγωγή: Μουσείο Καζαντζάκη: “Ταξιδεύοντας Αγγλία” , Μυρτιά, 12-16 Ιουλίου 2017). ]

Παίρνουν μέρος οι σπουδαστές:

Τμήμα υποκριτικής: Γεωργία Ζήση, Αγγελική Ιερωνυμίδη, Μαρία Καλιακάκη, Σόνια Ριστιβόϊεβιτς, Χάρης Σουλτάτος, Ελένη Στυλιανάκη, Αλεξάνδρα Τζουανάκη, Στέφανος-Μάριος Τσιφάς, Ελένη Χανιωτάκη  και οι συνεργάτες Ίαν Αβτζιγιάννης & Λευτέρης Κουφάκης.

Τμήμα σκηνογραφίας-ενδυματολογίας: 

Μαρία-Ελένη Δημητράκη, Νίκος Καλαθάκης.

Κιθαριστής: Γιώργος Στεφανάκης.

Η ολοκληρωμένη μορφή της δράσης μας, θα παρουσιαστεί στις 15 Ιουλίου στη Μυρτιά, Μουσείο Καζαντζάκη,  βλ. πρόγραμμα Μουσείου, Ταξιδεύοντας Αγγλία).

9:00 – 9:30 μ μ 

Ξεχωριστή εγκατάσταση-παρουσί- αση για τον Μανούσο Μανουρά στον χώρο,  όπου βρισκόταν το φροντιστήριό του.

Στο Πολύκεντρο

Εξάλλου μικρούς και μεγάλους θα καλωσορίσει, η συγγραφέας εικαστικός, Θεοδοσία Αργυράκη-Ασαργιωτάκη, με πραμάτειες τα Παραμυθοχρώματα που φανερώνουν... το ταξίδι, ψάξιμο της καρδιάς για τον καρπό του ήλιου, σήμερα Πέμπτη από τις 7 το απόγευμα έως 8,30 στο Πολύκεντρο Νεολαίας, τον φιλόξενο και δροσερό χώρο του Δήμου Ηρακλείου. Το κάλεσμα είναι ανοιχτό για όλους και το κέρασμα, η αγάπη της καρδιάς, όνειρα, φαντασία, τέχνη, βιβλία, χρώματα και χαρτιά για παραμυθοζωγραφιστές ευχές.