Καίριας σημασίας είναι για την Κρήτη η συνέχιση της λειτουργίας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου στο νησί.

Ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης κατά την παρουσίαση των μεταπτυχιακών προγραμμάτων του ΕΑΠ τόνισε πως η Περιφέρεια θα στηρίξει τη λειτουργία του ιδρύματος συμβάλλοντας όσο γίνεται περισσότερο στην επίλυση των προβλημάτων που σχετίζονται με τις κτιριακές υποδομές του παραρτήματος, βελτιώνοντας το επίπεδο των σπουδών.

Η εκδήλωση έγινε την προηγούμενη Τρίτη στο Επιμελητήριο Ηρακλείου με διοργανωτές τον Παγκρήτιο Σύλλογο Φοιτητών και Αποφοίτων του Ε.Α.Π.

Ο κ. Αρναουτάκης στον χαιρετισμό του ανέφερε ότι «για την Περιφέρεια Κρήτης ο χάρτης των ακαδημαϊκών και ερευνητικών ιδρυμάτων του νησιού, έχει εμπλουτιστεί και μεταβληθεί σημαντικά από την ημέρα της λειτουργίας του παραρτήματος του Ε.Α.Π. στην Περιφέρειά μας».

Στη στήριξη του Ανοικτού Πανεπιστημίου αναφέρθηκε στον χαιρετισμό του και ο δήμαρχος Αρχάνων Αστερουσίων Μανώλης Κοκοσάλης αναφερόμενος παράλληλα στη συνεργασία και στήριξη της Περιφέρειας, ενώ χαρακτήρισε πολύ σημαντική τη λειτουργία και προσφορά στην Κρήτη του Ανοικτού Πανεπιστημίου που εδρεύει στις Αρχάνες.

Ο πρόεδρος του Ανοικτού Πανεπιστημίου Βασίλης Καρδάσης καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση ευχαρίστησε δημόσια τον περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη για την έμπρακτη συνεργασία και στήριξή του στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο, ενώ επίσης ευχαριστίες εξέφρασε και στον δήμαρχο Μανώλη Κοκοσάλη. Ο πρόεδρος επίσης αναφέρθηκε στη συμβολή, στο έργο και στα προγράμματα του Πανεπιστημίου, το οποίο, όπως είπε, γιορτάζει φέτος τα 20 χρόνια λειτουργίας του. Στην εκδήλωση επίσης μίλησαν πανεπιστημιακοί, συγγραφείς, μελετητές, εκπαιδευτικοί όπως οι Γ. Ζαϊμάκης, Γ. Γρίτζας, Β. Τσούκας, Ν Ψιλάκης, Χ. Αθανασιάδης, Π. Ποτουρίδης και ακολούθησε συζήτηση.