Την επέτειο της κατάκτησης του Euro 2004 δεν θα μπορούσε να ξεχάσει η ΕΠΟ και στην αναφορά της στέκεται ιδιαίτερα στην προσπάθεια που ξεκίνησαν πρόσφατα από το Ηράκλειο οι ήρωες της Πορτογαλίας, να ανταποδώσουν στην κοινωνία την αγάπη που έχουν εισπράξει όλα αυτά τα χρόνια.

«Η παρέλευση του χρόνου, δεν έχει αλλοιώσει από την παρέα του 2004 τον συνεκτικό ιστό της, καθώς συνεχίζει να είναι ενωμένη, εντός και εκτός γηπέδων.

Μέσα στο 2017, οι διεθνείς «2004 Eurοpean Champions - Legends Τeam», είχαν έντονη αγωνιστική και κοινωνική δράση, με αποκορύφωμα τον αγώνα εναντίον της «Inter Forever» τον περασμένο μήνα στο Παγκρήτιο Στάδιο. Μπροστά σε περισσότερους από 20.000 φιλάθλους όλων των ηλικιών και των δύο φύλων, οι Πρωταθλητές Ευρώπης 2004 έπαιξαν για να συγκεντρωθούν χρήματα υπέρ του Συλλόγου Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, Όραμα Ελπίδας. Για το μέλλον, οι Legends 2004 μάς επιφυλάσσουν ακόμα περισσότερη δράση, έτσι ώστε να εξαπλωθεί η μοναδική κληρονομιά του άθλου τους και να διαδοθούν οι σημαντικές πρωτοβουλίες τους σε κοινωνικές δράσεις», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία.