Τα ψέματα τελείωσαν στον Εργοτέλη, τα λόγια και οι θεωρίες που κυριάρχησαν εδώ και ενάμιση μήνα, από τότε δηλαδή που η ομάδα στέφθηκε πρωταθλήτρια στη Γ’ Εθνική και στη συνέχεια αφέθηκε στην τύχη της, εξαιτίας της αδιαφορίας που συνάντησε ο Γιώργος Βρέντζος στην αναζήτηση «συμπαικτών».

Το καμπανάκι του κινδύνου έχει ήδη χτυπήσει στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο κι εφόσον σήμερα δεν βγει «λευκός καπνός» από τη Γ.Σ., τότε το μέλλον πραγματικά θα είναι ακαθόριστο. Το ζητούμενο είναι να βρεθεί μια φόρμουλα για να βγει από το αδιέξοδο η ομάδα, ήτοι να βρεθούν τα κεφάλαια που απαιτούνται για να προχωρήσει στη σύσταση νέας ΠΑΕ και να δηλώσει έτσι συμμετοχή στο νέο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής.

Σε διαφορετική περίπτωση, ο κ. Βρέντζος έχει ξεκαθαρίσει ότι θα παραιτηθεί και το σωματείο θα οδηγηθεί σε εκλογές, σενάριο που δεν απέχει και πολύ από το να χαρακτηριστεί καταστροφικό.

«Αναμένουμε ως την Γενική Συνέλευση και ελπίζουμε σε κάτι καλό. Προσωπικά έχω εξαντληθεί, γιατί φέτος ήμουν ο μοναδικός χρηματοδότης. Δεν ζητάω, ούτε χρήματα, ούτε τίποτα. Θέλω να βρεθεί μία λύση, αλλά σοβαρή», επαναλαμβάνει συνεχώς ο πρόεδρος ο οποίος χθες βράδυ συναντήθηκε με επιφανείς παράγοντες, πρώην και νυν του συλλόγου στους οποίους ανέλυσε τις κινήσεις του και πως έχει διαμορφωθεί το τοπίο ενόψει της Γ.Σ.

Να σημειωθεί ότι στα θέματα της Γ. Συνέλευσης είναι και η απόφαση που θα ληφθεί για το μέλλον της ομάδας μπάσκετ των «κιτρινόμαυρων». Ο κ. Γιαννουλάκης ως γνωστόν, έχει εκδηλώσει την πρόθεσή του να συνεχίσει να στηρίζει το τμήμα αλλά ζητά έμπρακτη συμπαράσταση…

Από την πλευρά τους, οι οργανωμένοι φίλοι του Εργοτέλη, “Alternatives” με νέα τους ανακοίνωσή τονίζουν:

«Θα επαναλάβουμε την ευθύνη όλων μας. Ο Εργοτέλης δεν είναι υπόθεση ενός, δύο, πέντε, δέκα, είκοσι ατόμων, άσχετα αν κάποιοι, όπως και σε όλες τις ομάδες, πάντα βγαίνουν πιο μπροστά από όλους τους υπόλοιπους. Όμως η 88χρονη ιστορία του, το βάρος που κουβαλάει το σωματείο, δεν πρέπει να επιτρέψει σε κανέναν να μείνει μακριά, είτε συμφωνεί, είτε διαφωνεί, είτε έχει οικονομική επιφάνεια, είτε όχι.

Ο Εργοτέλης θα συνεχίσει να υπάρχει, όπως και να έχει, ότι αποφάσεις και να παρθούν, και μετά την Τετάρτη. 

Το ζήτημα είναι υπό ποιες συνθήκες θα μπορέσει να συνεχίσει ολόκληρο το σωματείο να λάμπει πλατιά, να εκπέμπει παντού, σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ».