Σε φυτώριο νέων ταλέντων αλλά και καταρτισμένων μαθητών εξελίσσεται η Ενορία Γενεσίου Θεοτόκου Μπεντεβή Ηρακλείου, όπου ολοκληρώθηκε η εκδήλωση για την λήξη των μαθημάτων του κοινωνικού φροντιστηρίου αλλά και των άλλων δραστηριοτήτων της.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν με μουσική και τραγούδια τα τμήματα κρητικής λύρας και μαντολίνου, κιθάρας, βυζαντινής μουσικής και ευρωπαϊκής χορωδίας της Ενορίας ενώ πάρα πολύ όμορφη ήταν και η παρουσία των παιδιών της παιδικής και νεανικής σύναξης.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα την Κυριακή 02 Ιουλίου στην αίθουσα διαλέξεων του Πνευματικού Κέντρου της Ενορίας για την ολοκλήρωση των μαθημάτων του Κοινωνικού Φροντιστηρίου που λειτουργεί πέμπτη συνεχή χρονιά, Παιδική και Νεανική Σύναξη, δύο τμήματα κιθάρας, δύο τμήμα κρητικής λύρας και μαντολίνου, τμήμα βυζαντινής μουσικής και ευρωπαϊκής μουσικής, δύο τμήματα επιτραπέζιας αντισφαίρισης, σκάκι, τμήμα ντεκουπάζ,τμήμα εκμάθησης παραδοσιακών κρητικών χορών, θεατρικό παιχνίδι αλλά και κοινωνικό κομμωτήριο.

Το κοινωνικό φροντιστήριο της Ενορίας Γενεσίου Θεοτόκου Μπεντεβή Ηρακλείου για την πέμπτη συνεχή χρονιά λειτουργίας του φιλοξένησε 130 παιδιά όλων των βαθμίδων και μαζί με τις πολλές δραστηριότητες 500 περίπου. Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές μαζί με τους υπεύθυνους των δράσεων 70.

Πλήθος κόσμου από νωρίς κατέκλυσε την αίθουσα για να παρακολουθήσει την εκδήλωση και να συγχαρεί με το ζεστό χειροκρότημά του την Ενορία αλλά και τους εθελοντές για το όλο έργο. Στο τέλος της εκδηλώσεως οι εφημέριοι της Ενορίας πρωτοπρεσβύτερος Στυλιανός Χαραλαμπάκης και Πρωτοπρεσβύτερος Ιωάννης Νικολάου βράβευσαν τους δασκάλους, τους καθηγητές και τους υπεύθυνους των δραστηριοτήτων που για πέμπτη συνεχή χρονιά πρόσφεραν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους.