Ένας καλιτέχνης με ιδιαίτερη φωνή και ερμηνεία, ο Βασίλης Λέκκας, θα δώσει μια μοναδική συναυλία με δωρεάν είσοδο αύριο Πέμπτη 6 Ιουλίου στις 9:30 το βράδυ στο κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης» με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης του Δήμου Ηρακλείου και του Πολιτιστικού Συλλόγου «Μουσική Αναγέννηση».

Ο καλλιτέχνης στο πλαίσιο της αυριανής συναυλίας στο Ηράκλειο, επισκέφθηκε χθες την Περιφέρεια Κρήτης όπου είχε συνάντηση με τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη παρουσία του εντεταλμένου συμβούλου πολιτισμού Κώστα Φασουλάκη και του εκπροσώπου του Πολιτιστικού Συλλόγου «Μουσική Αναγέννηση» Χάρη Σαρρή.

Ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης ευχαρίστησε θερμά τον Βασίλη Λέκκα για τη συνεργασία του με την Περιφέρεια για την συνδιοργάνωση της μεγάλης συναυλίας στο κηποθέατρο που είναι προσφορά στους πολίτες της Κρήτης και στους επισκέπτες του νησιού. Ο περιφερειάρχης μάλιστα προσκάλεσε τον κόσμο να παρακολουθήσει δωρεάν τη συναυλία με τον σημαντικό καλλιτέχνη-ποιοτικό ερμηνευτή που έχει συνεργαστεί με τους μεγάλους δημιουργούς Μίκη Θεοδωράκη και Μάνο Χατζιδάκι.

Από την πλευρά του ο Βασίλης ανέφερε μεταξύ αλλων:

«Η συναυλία είναι δωρεάν για τον κόσμο για τον οποίο τα πράγματα είναι δύσκολα. Σπουδαίο επίσης είναι ότι καταφέρνουμε να βρεθούμε σε ένα θέατρο για να παίξουμε μια μουσική που συμπεριλαμβάνει τη μυθολογία, ιστορία του τόπου. Αναφέρομαι βεβαίως και στους συνθέτες, στους δημιουργούς, στους ποιητές που θα τραγουδηθούνε σε αυτή την εκδήλωση. Ταυτόχρονα από την πλευρά μου θέλω να ευχαριστήσω, γιατί δεν έρχομαι με δική μου ορχήστρα, θα παίξουν ντόπιοι μουσικοί, άνθρωποι που δουλέψαμε για αυτό το ρεπερτόριο. Επίσης ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο είναι ότι στον χώρο που θα γίνει η εκδήλωση στο «Νίκος Καζαντζάκης» βρέθηκα το 1980 με τον Μάνο Χατζιδάκι. Είναι η χρονιά που ξεκινούσα μαζί του, είχαμε ηχογραφήσει ήδη την «Εποχή της Μελισσάνθης» και η πρώτη συναυλία έγινε λίγους μήνες πριν στο δημοτικό θέατρο του Πειραιά. Στη συνέχεια ο Μάνος Χατζιδάκις έκανε τον Μουσικό Αύγουστο και παρουσιάστηκα για πρώτη φορά στο Ηράκλειο, στα Ανώγεια κ.α.».

Ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος για θέματα πολιτισμού Κώστας Φασουλάκης ανέφερε:

«Ο Βασίλης Λέκκας συνδέεται ιδιαίτερα με την Κρήτη, το Ηράκλειο, γιατί από εδώ ξεκίνησε τα πρώτα του καλλιτεχνικά βήματα. Μια μεγάλη συναυλία για τους Κρητικούς, τους επισκέπτες μας, τους οποίους προσκαλούμε να την παρακολουθήσουν δωρεάν την Πέμπτη το βράδυ».

Τέλος ο εκπρόσωπος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Μουσική Αναγέννηση» Χάρης Σαρρής είπε:

«Ευχαριστούμε θερμά την Περιφέρεια Κρήτης, τον περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, τον εντεταλμένο σύμβουλο πολιτισμού Κώστα Φασουλάκη, για την αμέριστη συμπαράσταση τους και τη δυνατότητα που μας έδωσαν, να δώσουμε μια συναυλία τέτοιου βεληνεκούς, να την προσφέρουμε στους πολίτες του νησιού και να την παρακολουθήσουν δωρεάν. Ευχαριστίες επίσης τον Δήμο Ηρακλείου, καθώς η συναυλία τελεί υπό την αιγίδα του».

Στη συναυλία θα συμμετέχουν οι μουσικοί: Χάρης Σαρρής στο πιάνο, Εύα Λασηθιωτάκη στο σαξόφωνο, Σοφία Παπουτσάκη στο κλαρινέτο, Μιχαηλάγγελος Τουμανίδης στην κιθάρα, Θανάσης Βασιλάκης στο μπουζούκι, Νίκος Μαγκαφουράκης στα ντραμς και Μάνος Παπαδάκης στο μπάσο.