Μέτρα τροχαίας για την ομαλή προσέλευση του κόσμου, αλλά και αστυνόμευσης θα ληφθούν στις 16 Ιουλίου για το πανηγύρι της Αγίας Μαρίνας στη Βόνη, το οποίο είναι το τρίτο μεγαλύτερο σε όλη την Ελλάδα.

Χθες σε σύσκεψη που έγινε στο Δήμο Μινώα Πεδιάδος παρουσία του δημάρχου, εκπροσώπων της εκκλησίας και της αστυνομίας συζητήθηκαν τα μέτρα που θα ληφθούν την παραμονή της εορτής της Αγίας Μαρίνας.

Όπως ειπώθηκε, για την ομαλή είσοδο και έξοδο των οχημάτων θα γίνει μονοδρόμηση από το βόρειο σημείο της εισόδου της Βόνης, ενώ θα διατεθεί και χώρος στάθμευσης 300 οχημάτων στο Γαλατά. Σε μικρή απόσταση από το χώρο όπου θα σταθμεύουν τα οχήματα ο Δήμος θα έχει μισθώσει λεωφορείο, προκειμένου να μεταφέρει τους πιστούς στο μοναστήρι και να τους επιστρέφει στο σημείο αφετηρίας.

Κι επειδή κάθε χρόνο έχουν καταγραφεί αρκετά περιστατικά μικροκλοπών, αποφασίστηκε να διατεθεί ισχυρή αστυνομική δύναμη από την Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου, άνδρες της οποίας θα περιπολούν και με πολιτικά αλλά και με τη στολή τους προς αποφυγή τέτοιων περιστατικών.

Αυτό που θα πρέπει να προσέξουν όσοι επιλέξουν να πάνε στο μοναστήρι με τα πόδια είναι να έχουν φροντίσει να έχουν μαζί τους φακό και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στη διάρκεια της διαδρομής.