Ο 47χρονος δεν βρήκε την πρώην σύζυγό του και ξέσπασε στην αδελφή τηςΟ 47χρονος δεν βρήκε την πρώην σύζυγό του και ξέσπασε στην αδελφή της

Αναζητούσε την πρώην σύζυγο του, «ξέσπασε» στην πρώην κουνιάδα του, την οποία μαχαίρωσε δέκα φορές  μέσα στην ταβέρνα όπου εργαζόταν. Η γυναίκα, η οποία προσπάθησε να αμυνθεί με όλες τις δυνάμεις της, γλύτωσε από θαύμα. Η υπόθεση εκτυλίχθηκε  πριν από περίπου ένα χρόνο σε μαγαζί στον παραλιακό δρόμο της Σητείας όπου εργάζονταν οι δύο αδελφές.

Χθες το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου έκρινε ομόφωνα ένοχο τον 47χρονο κατηγορούμενο, στον οποίο επιβλήθηκε  ποινή κάθειρξης 17 ετών για την απόπειρα ανθρωποκτονίας. Το δικαστήριο αποφάσισε να μην έχει η έφεση αναστέλλουσα δύναμη. Αυτό σημαίνει ότι ο 47χρονος θα επιστρέψει στη φυλακή. Επίσης το δικαστήριο υιοθετώντας την πρόταση του εισαγγελέα, αποφάσισε την απέλαση του κατηγορούμενου αμέσως μόλις εκτίσει την ποινή του, ενώ απαγορεύει για μία δεκαετία την επανείσοδο του στην Ελλάδα.

Η απόφαση ως προς το ύψος της ποινής ήταν κατά πλειοψηφία καθώς δύο μέλη του δικαστηρίου είχαν την άποψη ότι πρέπει να του επιβληθεί 15ετή ποινή κάθειρξης.

Όπως ειπώθηκε κατά την ακροαματική διαδικασία, η συμβίωση του ζευγαριού από την Αλβανία ήταν «τρικυμιώδης».  Πολλές φορές ο κατηγορούμενος φέρεται να κακοποιούσε τη σύζυγό του, την οποία στο τέλος την εγκατέλειψε για μία άλλη σχέση στην Αθήνα. Έφυγε και άφησε πίσω του τα δύο τους παιδιά. Όταν διαλύθηκε και η νέα του σχέση, ο 47χρονος φέρεται να …θυμήθηκε την πρώην γυναίκα του για την οποία έμαθε ότι είχε προχωρήσει στη ζωή της. Και αυτό ήταν κάτι που δεν του άρεσε καθόλου.

Επέστρεψε στην Κρήτη με σκοπό να τη συναντήσει.  Της τηλεφώνησε να βγει έξω από την ταβέρνα όπου εργαζόταν, εκείνη όμως τρομοκρατημένη έφυγε κακήν-κακώς, χωρίς να ενημερώσει την αδελφή της. Τότε εκνευρισμένος μπήκε στο μαγαζί και …περιέλαβε την πρώην κουνιάδα του. Με ένα μαχαίρι άρχισε να τη χτυπά με ιδιαίτερη μανία. Μέχρι που την εγκατέλειψε αιμόφυρτη. Το έβαλε στα πόδια και τελικά παραδόθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Σητείας.