Ξεπερνούν τους 2.500 τόνους οι ποσότητες των απορριμμάτων που συγκεντρώθηκαν από τους δρόμους της πόλης στο πλαίσιο της μεγάλης επιχείρησης όλης της δύναμης της Υπηρεσίας Καθαριότητας για την αποκομιδή των σκουπιδιών μετά την πολυήμερη απεργία των συμβασιούχων. Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Χ. Μαμουλάκη, οι προσπάθειες αποκομιδής των απορριμμάτων από τον Δήμο Ηρακλείου συνεχίζονται με όλα τα διαθέσιμα τεχνικά μέσα των δημοτικών υπηρεσιών και το σύνολο του προσωπικού της Υπηρεσίας Καθαριότητας.

Ο ίδιος υπογραμμίζει ότι η ποσότητα που μέχρι στιγμής έχει απομακρυνθεί από τους δρόμους της πόλης και τους οικισμούς του Δήμου είναι υπερδιπλάσια από τη συνήθη για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και ξεπερνάει τους 2.500 τόνους!

Για να γίνει αυτό καλύτερα αντιληπτό, αρκεί κάποιος να αναλογιστεί ότι σε φυσιολογικές συνθήκες αυτή την περίοδο απομακρύνονται από την πόλη κατά μέσο όρο περίπου 250 τόνοι απορριμμάτων ανά 24ωρο. Από την Τετάρτη 28/6 που ξεκίνησε η αποκομιδή μέχρι και την Κυριακή 2 Ιουλίου συγκεντρώθηκαν περίπου 2.600 τόνοι απορριμμάτων και διαφόρων υλικών (μπάζα, ογκώδη αντικείμενα, κλαδέματακλπ). Αν συνυπολογιστεί επίσης το γεγονός ότι αυτές οι αποκομιδές δεν γίνονται με την ομαλή διαδικασία της καθημερινότητας (όπου το απορριμματοφόρο απλώς αδειάζει τους κάδους και συνεχίζει το δρομολόγιο), αλλά χρειάζονταν επιπλέον μηχανήματα, τσαπάκια, φορτηγά, κλείσιμο δρόμων, αποκομιδή με τα χέρια από τους σωρούς, απολύμανση των χώρων απόθεσης, κλπ, είναι κατανοητό από όλους το μέγεθος της υπερπροσπάθειας που καταβάλλουν οι εργαζόμενοι της Υπηρεσίας Καθαριότητας. Ο αντιδήμαρχος κ. Μαμουλάκης υπενθυμίζει ότι σε περίπτωση που σε κάποιο δρόμο δεν έχει γίνει καθολική απομάκρυνση, μπορούν οι περίοικοι να απευθύνονται άμεσα στην Υπηρεσία Καθαριότητας, στο τηλέφωνο 2813400620 και να ενημερώνουν σχετικά.