ΚΑΛΗΜΕΡΑ και ελπίζω να δροσιστήκατε. Ο καύσωνας έφυγε, αλλά άφησε πίσω του καμένη γη! Όχι σαν αυτή που επικαλούνται οι πολιτικοί όταν παραλαμβάνουν για να έχουν άλλοθι στη δική τους αποτυχία, μα πραγματική. Τα καρπούζια κάηκαν στα μποστάνια, τα σταφύλια τσουρουφλίστηκαν πάνω στις κουρμούλες και οι παραγωγοί βράζουν στο ζουμί τους.

ΣΤΟ ΖΟΥΜΙ της βράζει και η Λευκωσία, καθώς οι συζητήσεις για το Κυπριακό στο Κραν Μοτάνα της Ελβετίας, αν και συνεχίζονται, οδηγούνται σε αδιέξοδο. Καμία πρόοδος επί της ουσίας αλλά κανείς δεν θέλει να πάρει την ευθύνη.

ΜΟΝΟ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ έχει τα κότσια να πάρει την ευθύνη για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης του συνεχίζοντας να καλύπτει πεισματικά τον υπουργό και τον εταίρο του και ας τα έχουν κάνει ρόιδο Πολάκης και Καμμένος.

ΠΑΝΤΩΣ αυτή η χώρα θα μπαίνει πάντα σε μπελάδες από ένα … ναρκοπλοίο. Δεν μας έφτανε το Noor one που έχει κάνει άνω κάτω την πολιτική μας ζωή, ήρθε και το υπό τουρκική σημαία ACT για να ανάψει φωτιές στο Αιγαίο, έπειτα από τα πυρά του Λιμενικού, καθώς το φορτηγό δεν σταμάτησε στον έλεγχο. Η Τουρκία… προσεβλήθη και έστειλε τρία πολεμικά για να σκιαχτούμε.

ΑΝΤΕ πάλι, ποιος τις χάρες σας από τη Δευτέρα. Τι θα γίνει τη Δευτέρα; Μα ξεκινούν οι θερινές εκπτώσεις που θα διαρκέσουν μέχρι τις 31 Αυγούστου. Μπορεί τα χρήματα να μην περισσεύουν αλλά όλο και κάτι θα ψωνίσετε. Αρκεί οι εκπτώσεις να είναι πραγματικές και όχι πλασματικές ή πολύ περισσότερο υποκριτικές, αυτές του 10% και του 15%.

ΕΙΔΕ και αποείδε η Μέρκελ με το ΔΝΤ και κάνει δεύτερες σκέψεις. Προφανώς την κούρασαν τα… μπαίνω, δεν μπαίνω του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα και τραβάει άλλη ρότα. Όπως λέγεται στη Γερμανία, σκέφτεται τη δημιουργία ενός Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου για τη διάσωση των υπερχρεωμένων χωρών της ευρωζώνης.

ΜΠΟΡΕΙ ο Αρτέμης Σώρας να κυκλοφορούσε επί τέσσερα ολόκληρα χρόνια με διαβατήριο την απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, η οποία τον αναγνώριζε ως διαχειριστή περιουσίας 600 δισ. δολαρίων, αλλά όχι πια. Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου στην οποία έφτασε καθυστερημένα το θέμα, αναίρεσε την απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου. Πλέον ο Σώρας είναι και με τη βούλα άφραγκος και… εξαφανισμένος.

O.. Επικρητικός