ΚΑΛΗΜΕΡΑ αναγνώστες μου! Για χθες μας είχαν προϊδεάσει ότι επρόκειτο να δροσίσει, αλλά τζίφος. Το… ψήσιμο συνεχίστηκε και για να δούμε σήμερα αν οι μετεωρολογικές προβλέψεις επιβεβαιωθούν έστω και με καθυστέρηση ενός 24ώρου;

ΔΥΣΚΟΛΗ η νύχτα της Κυριακής. Καμίνι το Ηράκλειο και η ενδοχώρα. Ξημερώματα Δευτέρας και το θερμόμετρο στους 31 βαθμούς, ακόμα και σε παραθαλάσσιες περιοχές. Πέντε χιλιόμετρα παραπάνω και η θερμοκρασία έπεφτε στους 23. Όπως λέμε, κάθε χιλιόμετρο αλλάζει και ο καιρός.

ΥΠΑΡΧΕΙ κάτι πιο εκνευριστικό από το να περπατάς αμέριμνος σε πεζοδρόμια του Ηρακλείου και να πέφτουν εκνευριστικά στο κεφάλι σου σταγόνες από τις εξόδου των κλιματιστικών;

ΚΑΙ ΜΙΑΣ και ο λόγος για κλιματιστικά, πόσος κόσμος δεν την πάτησε αυτές τις ημέρες δουλεύοντας ή μπαίνοντας ιδρωμένος σε χώρους που υπήρχαν τέτοια; Δεν μας έφτανε ο καύσωνας κρυολογήσαμε και από πάνω. Και άντε μετά με τέτοιο μπούκωμα ν’ αναπνεύσεις.

ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ… υπάρχουν! Μπορεί η απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ να έληξε την Πέμπτη, αλλά τουλάχιστον μέχρι χθες το μεσημέρι υπήρχαν εστίες… ανέγγιχτες. Όπως η μικρή χωματερή στην Αστρινάκη, μεταξύ Πατελών και Αγίας Αικατερίνης. Προφανώς και κάποιοι διαμαρτύρονται δικαιολογημένα.

ΑΝ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ τα όσα γράφονται, η Κρήτη πρέπει να έχει γεμίσει αυτές τις ημέρες από ζάμπλουτους Σαουδάραβες που περνούν χλιδάτες διακοπές στα πολυτελή ξενοδοχεία του νησιού και κάπου ανάμεσα στις βουτιές τους κάνουν και επιχειρηματικές συναντήσεις για να κλείσουν σπουδαία deals. Δεν ξέρω αν γεμίσαμε εμίρηδες, αλλά από κακομοίρηδες έχουμε πλεόνασμα.

ΔΙΟΤΙ, όταν οι εμίρηδες πληρώνουν με πετροδόλαρα, εμείς παρακαλούμε να κάνουμε μια ρύθμιση των 120 δόσεων για χρέη έως 50.000 ευρώ και περιμένουμε να πιάσει ο Αύγουστος για την ενεργοποίησή της. Η ρύθμιση θ’ αφορά χρέη στην εφορία, τις τράπεζες, τα ασφαλιστικά ταμεία και τους δήμους.

ΜΠΗΚΑΜΕ στην τελική ευθεία για την υποχρεωτική τοποθέτηση τερματικών μηχανημάτων (POS) για τις ηλεκτρονικές πληρωμές σε 85 επαγγελματικούς κλάδους. Η προθεσμία συμμόρφωσης λήγει στις 27 του μήνα και θ’ ακολουθήσουν πρόστιμα 1.500 ευρώ για τους ασυνεπείς.

ΒΡΕ, ΤΙ χώρα είμαστε εμείς; Ήρθαν στην Αθήνα οι τέσσερις φιναλίστ του survivor και τους φυγάδευσαν από το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», προκειμένου να γλυτώσουν από τις εκδηλώσεις λατρείας του κόσμου. Πάλι καλά που δεν ρίξαμε και τα τείχη!

O.. Επικρητικός