Με αισιοδοξία έκλεισε το συνέδριο της ΔΗΣΥ η Φώφη ΓεννηματάΜε αισιοδοξία έκλεισε το συνέδριο της ΔΗΣΥ η Φώφη Γεννηματά

Με τη φράση «Ε, ναι, λοιπόν, επιστρέψαμε» άνοιξε την καταληκτική ομιλία της στο συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης η Φώφη Γεννηματά, η οποία μεταξύ άλλων επανέλαβε την πρόταση για εθνική συνεννόηση και συνεννόηση των κομμάτων γύρω από μια εθνική γραμμή.

Στην ομιλία της η Φώφη Γεννηματά επισήμανε το ηχηρό μήνυμα του συνεδρίου, ότι «Είμαστε ενωμένοι και όλοι μαζί μπορούμε, με τη δέσμευση για σκληρή δουλειά».

«Η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν είναι άθροισμα πολέμαρχων, αλλά κίνημα λαού και ως τέτοιο μπορεί να υπάρξει και να τραβήξει μπροστά» τόνισε. Η Φώφη Γεννηματά επανέλαβε την πρόταση για εθνική συνεννόηση και συνεννόηση των κομμάτων γύρω από μια εθνική γραμμή, ενώ επιτέθηκε στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Όπως υποστήριξε, ο πρωθυπουργός έδειξε ένα «πρωτοφανές δείγμα καθεστωτικής αντίληψης», όταν μίλησε για «θεσμικό εμπόδιο», αναφερόμενος σε απόφαση της δικαιοσύνης, επειδή διαφωνεί, και τόνισε πως η ΔΗΣΥ θα αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη στους αντιπροσωπευτικούς θεσμούς της Δημοκρατίας, που, όπως είπε, έχουν «κλονιστεί».

Σύμφωνα με τη Φώφη Γεννηματά, η Δημοκρατική Συμπαράταξη δέχεται «επιθέσεις φιλίας» από παντού, διότι όλοι αναγνωρίζουν την άνοδό της.

Τέσσερις επιτυχίες

Κλείνοντας το τριήμερο συνέδριο, η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης χαρακτήρισε το συνέδριο πολιτικό γεγονός το οποίο είχε τέσσερις επιτυχίες.

Το πρώτο, ήταν η επιστροφή και η συνύπαρξη τόσων κομμάτων σε ένα κίνημα.

Ως δεύτερη επιτυχία η κ. Γεννηματά ανέφερε τη σαφή ταυτότητα και το πολιτικό στίγμα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, μιλώντας για την ανάγκη «από ένα σύγχρονο σοσιαλδημοκρατικό κόμμα τη σύγχρονη κεντροαριστερά που μπορεί να φέρει τη νέα αλλαγή. Ανάπτυξη, απασχόληση, αλληλεγγύη είναι το τρίπτυχο μας».

Ως τρίτη επιτυχία του Συνεδρίου, ανέφερε το αναπτυξιακό σχέδιο “Ελλάδα”, με το οποίο μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη χωρίς να ξεπουλιέται ο τόπος, με αξιοποίηση του εθνικού πλούτου και σεβασμό στο περιβάλλον.

Τέταρτη επιτυχία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για τη Φώφη Γεννηματά είναι η επιβεβαίωση της πολιτικής στρατηγικής για αυτόνομη πορεία και εθνική συνεννόηση.

«Όλα θα λήξουν δημοκρατικά έως το τέλος του χρόνου. Τώρα πια δεν υπάρχει κανένα περιθώριο, ούτε δικαιολογία γι' αυτούς που διστάζουν ακόμα. Πάμε τώρα! Δεν έχουμε άλλο καιρό για χάσιμο. Πάμε όλοι μαζί! Ο χρόνος μετρά αντίστροφα, όμως για τη Δημοκρατική Παράταξη μετρά θετικά» κατέληξε.