Την πιο κατάλληλη στιγμή η Ειρήνη Βασιλείου έκανε την καλύτερή της φετινή εμφάνιση, έπιασε το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου του Λονδίνου και πλέον στρέφει αποκλειστικά την προσοχή της στο πώς θα μπορέσει να διακριθεί εκεί τον Αύγουστο.

Η αθλήτρια του ΓΕ Ηρακλείου μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό “Αθήνα 984” για την επιτυχία της στα Τοφάλεια και το 51.86 (βελτίωσε το 52.12, που είχε από το 2016) που αποτελεί την τρίτη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στα 400 μέτρα στην Ελλάδα, τονίζοντας πως “το είχα στα πόδια, απλώς περιμέναμε τις ιδανικές συνθήκες, να κάνω το σωστό πέρασμα και να έχω το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Τα έκανα όλα σωστά και βγήκε ο χρόνος που θέλαμε” και πρόσθεσε πως “ήταν πολύ καλός ο συναγωνισμός με την Ελένη (Αρτυματά), που είναι πολύ καλή αθλήτρια. Νομίζω ότι βοήθησε η μία την άλλη στην κούρσα”.

Η Βασιλείου ήταν δεύτερη στην κούρσα, αφού νικήτρια ήταν η Ελένη Αρτυματά, επίσης με ένα νέο ατομικό ρεκόρ με 51.61. Η Αννα Βασιλείου τερμάτισε τρίτη με 52.81 και τέταρτη η Ελπίδα Καρκαλάτου.

Με το βλέμμα στραμμένο πλέον στο Λονδίνο, η Βασιλείου θα προσπαθήσει να δημιουργήσει με τον προπονητή της, Άρη Βισκαδουράκη, έναν κύκλο προπονήσεων ικανό για να την φέρουν σε ακόμα καλύτερη κατάσταση. “Εγω δεν είχα πει ότι θέλω το όριο σαν στόχο, γιατί είχα τραυματισμούς. Αφού ήρθε θα το βάλουμε με τον προπονητή μου κάτω, παρότι δεν έχουμε χρόνο για έναν καλό κύκλο προπονήσεων. Θέλω να είμαι όσο το δυνατόν πιο υγιής και να κάνω μια καλή εμφάνιση στο Λονδίνο”, σχολίασε η Ηρακλειώτισσα πρωταθλήτρια, που προπονείται στο Παγκρήτιο και σε σύγκριση με άλλους αθλητές νιώθει τυχερή: “Είμαστε τυχερές, εγώ και η αδελφή μου (Άννα Βασιλείου, επίσης αθλήτρια των 400μ.) που είμαστε εκεί. Το στάδιο είναι πολύ καλό, οι εγκαταστάσεις επίσης, ο δήμος Ηρακλείου μας βοηθάει και μας στηρίζει πολύ και δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τις προπονήσεις μας”. Το πρωί εργάζεται part-time για να μπορεί να έχει έσοδα. Υπάρχουν δυσκολίες, όμως η αγάπη για τον στίβο τα υπερνικά όλα: “Δεν είναι εύκολα τα πράγματα. Εγώ εργάζομαι και παράλληλα κάνουμε ό,τι μπορούμε με χορηγούς. Δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα ο δρόμος, αλλά το αγαπάμε αυτό που κάνουμε και το παλεύουμε”. Για την αδελφή της θεωρεί ότι μπορεί να πιάσει το όριο και να βρίσκεται και πάλι μαζί της σε μια μεγάλη διοργάνωση. “Είναι θέμα χρόνου, θέλει μια καλή κούρσα και μέχρι τις 23 Ιουλίου που είναι η καταληκτική ημερομηνία, πιστεύω ότι μπορεί να τα καταφέρει. Ήμασταν μαζί στο ευρωπαϊκό του Άμστερνταμ πέρσι και φέτος στη Λιλ”.