Ο κ. Βαρβεράκης με τις Μηλάκη, Καλατζή και τον ΠαπαγγελήΟ κ. Βαρβεράκης με τις Μηλάκη, Καλατζή και τον Παπαγγελή

Παρά την ατυχία στον αγώνα ατομικής χρονομέτρησης, αλλά και το... σκασμένο λάστιχο στα τελευταία 40 χιλιόμετρα του αγώνα αντοχής, οι Ελένη Καλατζή/Ηρώ Μηλάκη (πιλότος) του Τάλως βρέθηκαν στο τρίτο σκαλοπάτι του βάθρου των νικητριών στο Παγκόσμιο κύπελλο ποδηλασίας ΑμΕΑ που γίνεται στην Ολλανδία.

Το κορυφαίο γυναικείο tandem κάλυψε την απόσταση σε 1:52:31, όπως και το πλήρωμα από την Πολωνία (Ποντκοσιέλνα) που όμως το φώτο φίνις το έφερε στην δεύτερη θέση.

Το χρυσό μετάλλιο πήρε η Ιρλανδία με την Κέιτι Τζορτζ Ντανλίβι και επίδοση 1:52:29. Προχθές η καταρρακτώδης βροχή λίγο έλειψε να στοιχίσει το σοβαρό τραυματισμό των Ελένη Καλατζή και Ηρώ Μηλάκη (πιλότος), κατά τη διάρκεια του αγώνα ατομικής χρονομέτρησης.

Το ελληνικό δίδυμο είχε άσχημη πτώση κατά τη διάρκεια του αγώνα, η οποία όμως δεν προκάλεσε κάποιον σοβαρό τραυματισμό. Για προληπτικούς λόγους, τα δύο κορίτσια μετέβησαν στο νοσοκομείο για κάποιες εξετάσεις. Το μετάλλιο από έναν μεγάλο διεθνή αγώνα, το οποίο έλειπε από τη συλλογή του Νίκου Παπαγγελή, ήρθε χθες. Ο πρωταθλητής των Καστελλάνων κατέλαβε την 3η θέση στον αγώνα αντοχής συνολικής απόστασης 71 χιλιομέτρων.

Ο 18χρονος Παπαγγελής κάλυψε την απόσταση σε 1 ώρα 45:30, ίδια επίδοση και με τον δεύτερο της κατάταξης, τον Ελβετό Ροζέ Μπολιγκέρ.Ο Παπαγγελής πήρε την 10η θέση στην ατομική χρονομέτρηση.