ΚΑΛΗΜΕΡΑ αναγνώστες μου και ελπίζω άπαντες να αποφύγατε τις θερμοπληξίες και τις λοιπές παρενέργειες του ανυπόφορου καύσωνα που έπληξε και την Κρήτη.

Το Σάββατο στις Μοίρες «έγραψε» 45,9 βαθμούς Κελσίου και στον Λέντα 43,3. Πρώτη και έβδομη θέση, αντίστοιχα, πανελλαδικά. Δεν το λες και λίγο.

ΤΗΝ ΩΡΑ που ψηνόμασταν καιγότανε οι Μοίρες, κατά παράφραση του λαϊκού άσματος. Αλλά τι να πουν και Ιρανοί, που ο υδράργυρος έφτασε στους 56; Πάντα θα υπάρχουν και χειρότερα.

ΕΝΤΑΞΕΙ, ο καύσωνας αύριο, μεθαύριο θα αποτελεί παρελθόν. Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι τελειώνουν τα δεινά μας. Το αντίθετο μάλιστα, καθώς μπορεί να μπούμε στην… κατάψυξη, εφόσον δικαιωθεί ο Πολάκης, που απειλεί να μας κάνει Σοβιετία!

ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΝΕ ο καύσωνας αλλά και τα μέσα (έντυπα και ηλεκτρονικά) δεν πήγαν πίσω. Είπαν να συναγωνιστούν τις υψηλές θερμοκρασίες με πολύ ημίγυμνο από τις παραλίες, σε μια λογική ότι το κακό θέλει αντίκακο. Τελικά τι κατάφεραν; Ν’ «ανάψουν» περισσότερο το φιλοθεάμον κοινό!

ΝΑ ΠΕΙΣ ότι τον πείραξε η ζέστη; Μπορεί… Ο λόγος για τον υπουργό Πάνο Σκουρλέτη, που παραδέχτηκε ότι η κυβέρνηση ακολουθεί πολιτική λιτότητας, πλην όμως αυτή είναι ήπια και light. Μήπως μπέρδεψε τα χαμηλά λιπαρά με τα πολλά… ρυπαρά;

ΥΜΝΟΙ και από τον βρετανικό Guardian για το επερχόμενο ρεκόρ αφίξεων τουριστών στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, φέτος η Ελλάδα θα υποδεχτεί σε τουρίστες τρεις φορές τον πληθυσμό της. Αν μάλιστα τα έσοδα ήταν αντίστοιχα των 30 εκατομμυρίων αφίξεων, ποιος στη χάρη μας!

ΠΟΙΟΣ δυσφημεί πάλι την Ελλάδα; Είναι δυνατόν να μας χρεώνουν ότι μέσω της χώρας μας καταλήγουν στην Ευρώπη προϊόντα-«μαϊμούδες», ο τζίρος των οποίων ξεπερνά τα 200 δισ. ευρώ; Είναι δυνατόν να έχει οποιαδήποτε συμμετοχή η Ελλάδα σε τέτοιες… μαϊμουδιές;

ΤΕΛΙΚΑ δεν κατάλαβα τι αποφάσισαν στο συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Θα πάνε σ’ ένα κόμμα ή θα κάνουν (πολυ)κόμμα; Και γιατί να προηγηθεί η εκλογή προέδρου από τη βάση (τον Οκτώβριο) του ιδρυτικού συνεδρίου (το Δεκέμβριο); Βρε μπελάδες που έχει η Κεντροαριστερά.

O.. Επικρητικός