Ο δήμαρχος στην έκθεσηΟ δήμαρχος στην έκθεση

Την ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα έκθεση παιδικής έκφρασης που διοργάνωσε ο Δημοτικός Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής, Φροντίδας και Μαζικής Άθλησης (ΔΟΠΑΦΜΑΗ) στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου επισκέφθηκε ο δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός. Η έκθεση με τίτλο: «Ίσοι στην Αγάπη» περιλαμβάνει δημιουργίες των προνηπίων από 15 παιδικούς σταθμούς του Δήμου και δείχνει πώς αντιλαμβάνονται τα παιδιά έννοιες όπως η αγάπη, η αλληλεγγύη, η διαφορετικότητα.

Ο δήμαρχος έμεινε εντυπωσιασμένος από τα έργα των μικρών «καλλιτεχνών» και δήλωσε μεταξύ άλλων: «Έχουμε προχωρήσει σε μια σειρά βελτιωτικών παρεμβάσεων, κυρίως σε αύλειους χώρους παιδικών στα-θμών και σκοπεύουμε να συνεχίσουμε έτσι, πάντα στο μέτρο των δυνατοτήτων μας. Παράλληλα, έχουμε εισαγάγει νέες δράσεις και παιδαγωγικές διαδικασίες στην καθημερινότητα των παιδιών, όπως το πρόγραμμα μουσειακής αγωγής, κυκλοφοριακής αγωγής, αθλητικής αγωγής κ.α. Η 1η έκθεση παιδικής έκφρασης «Ίσοι στην Αγάπη» ε-ντάσσεται ακριβώς σε αυτό το πλαίσιο της ανάπτυξης της δημιουργικότητας των παιδιών. Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο και το διοικητικό συμβούλιο του ΔΟΠΑΦΜΑΗ, καθώς και όλο το προσωπικό των παιδικών σταθμών, όχι μόνο για αυτή την ωραία έκθεση αλλά γενικότερα για τη δουλειά που κάνουν».

Ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΦΜΑΗ Γιώργος Βουρεξάκης αναφέρθηκε στην διαρκή προσπάθεια του Οργανισμού να αυξήσει τη χωρητικότητα των παιδικών σταθμών, βελτιώνοντας παράλληλα τις υποδομές τους, καθώς και να αναβαθμίσει το παιδαγωγικό του πρόγραμμα.

Η 1η έκθεση παιδικής έκφρασης «Ίσοι στην Αγάπη» ολοκληρώθηκε χθες.