“Δεν μπορώ να υποχρεώσω τους ξενοδόχους να μειώσουν τις τιμές τους για τους Ελληνες” είπε η υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά σε συνέντευξή της στον Rece Fm σημειώνοντας ότι φέτος πάμε για ρεκόρ αφίξεων και υψηλότερα έσοδα.

Για τις υψηλές τιμές που ζητούν οι ξενοδόχοι από τους Έλληνες η κ. Κουντουρά υπογράμμισε: «Το Υπουργείο Τουρισμού αυτό που κάνει είναι να νομοθετεί, να ελέγχει και να δημιουργεί εκείνες τις προϋποθέσεις που οι ιδιώτες θα κάνουν τις εμπορικές τους συμφωνίες.

μείς βεβαίως δίνουμε κατευθύνσεις, μιλάμε με όλους και για την ποιότητα του φαγητού και για το τοπικό πρωινό και για να έχουμε τις συλλογικές τους συμβάσεις στον εργασιακό χώρο και να είναι οι τιμές λογικές και ως προς το εξωτερικό και ως προς την Ελλάδα, αλλά, ξέρετε, δεν μπορούμε να τους επιβάλλουμε πώς θα κάνουν τις ιδιωτικές τους συμφωνίες». Σε σχετικό ερώτημα εάν θα έπρεπε να καλέσει τον πρόεδρο των ξενοδόχων προκειμένου να συζητήσουν το συγκεκριμένο θέμα, η υπουργός Τουρισμού απάντησε: «Το έχουμε συζητήσει πάρα πολλές φορές. Έχει συζητηθεί, αλλά και εκείνοι έχουν τον αντίλογο. Λένε, "δουλεύουμε κάποιους μήνες, έχουμε συγκεκριμένες τιμές και παίζουμε με τις τιμές της αγοράς". Αυτή είναι η απάντησή τους. Δεν μπορώ εγώ να τους υποχρεώσω να ρίξουν τις τιμές τους».