ΚΑΛΗΜΕΡΑ και καλό μήνα. Ο Ιούλιος μπήκε με τον καύσωνα που κληρονόμησε από τον Ιούνιο και με την ελπίδα να σβήσει το συντομότερο δυνατό. Γιατί σαν τη δροσιά δεν υπάρχει…

ΜΕ ΤΟΝ Ιούλιο αρχίζει και το πρώτο κύμα των εκδρομέων που κάνουν χρήση της καλοκαιρινής τους άδειας. Η αλήθεια πάντως είναι ότι ο εσωτερικός τουρισμός φθίνει, καθώς έχει περιοριστεί στο 1/3 σε σχέση με την προ κρίσης εποχή.

Ο ΜΕΣΟΣ Έλληνας τουρίστας που έχει τη δυνατότητα διακοπών περιορίζεται σε πενθήμερες διακοπές σε φθηνά καταλύματα την ώρα που οι ξένοι επιλέγουν πεντάστερα ξενοδοχεία με μικρότερο κόστος! Κατά τα άλλα αναρωτιόμαστε γιατί οι αφίξεις δεν έχουν και τα προσδοκώμενα έσοδα.

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ χθες οι εργασίες του συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Με ελπίδες - είναι η αλήθεια - αλλά όχι και όνειρα για την ενωμένη Κεντροαριστερά.

ΠΡΙΝ καλά καλά ξεκινήσουν τα μπάνια του λαού, η κυβέρνηση κάνει σχέδια για το πώς θα πληρώσουμε τον νέο ΕΝΦΙΑ. Αυτόν ντε, που επρόκειτο να καταργήσει! Οι πρώτες σκέψεις κάνουν λόγο για πέντε δόσεις, από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Ιανουάριο.

ΑΛΛΗ μια νύχτα (η προπερασμένη) επεισοδίων στα Εξάρχεια μεταξύ κουκουλοφόρων και αστυνομικών. Αλήθεια, πόσα επεισόδια έχει το σήριαλ με το… άβατο; Τύφλα να ’χει η ταινία «Άβαταρ»!

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ διαζύγιο ύστερα από 28 χρόνια δεν περνάει απαρατήρητο. Από το 1989 στο Flash του Κόκαλη (πού τον θυμήθηκα τώρα) ξεκίνησαν την κοινή τους πορεία οι Λυριτζής- Οικονόμου, που χώρισαν live χθες το πρωί στην «Πρώτη Γραμμή» του ΣΚΑΪ.

ΕΚΤΟΣ από τον «Μπαγάσα» ο Άσημος έχει και άλλα… επικίνδυνα τραγούδια. Απορώ εκεί στο Υπουργείο Εργασίας, πώς δεν έχουν ακούσει εκείνο το προβοκατόρικο με το στίχο «δεν εκτελώ εργασία, ξερνάω την μπαταρία» για να επέμβουν;

Η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι ότι οι ειδήσεις το καλοκαίρι περιορίζονται, αλλά δεν πίστευα σε βαθμό τέτοιο που να παίζει καθημερινά το θέμα για τη «βίλα των οργίων με κόκα και μοντέλα» στο Καβούρι.

ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ είναι οι πρώτοι σε αγορές ακινήτων στην Ελλάδα. Όπως σας βλέπω και με βλέπετε, μην αποκλείεται το ενδεχόμενο να γίνουμε κινέζικη επαρχία. Θα διαβάσετε φαντάζομαι ότι το ΔΣ του ΟΛΠ, που έχει βάλει πόδι η COSCO, ετοιμάζεται να συνεδριάσει στο Πεκίνο!

O.. Επικρητικός