Έλλειψη απαρτίας; Κανένα θέμα!

Πριν μερικά χρόνια η έλλειψη απαρτίας ήταν αδιαπραγμάτευτος λόγος για την αναβολή μιας συνεδρίασης. Τώρα όμως τα προβλήματα αυτά ξεπερνιούνται με συνοπτικές διαδικασίες μέσω skype! Αυτός ήταν ο λόγος που δεν αναβλήθηκε η προγραμματισμένη χθεσινή συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων, που για πρώτη φορά έγινε με τηλεδιάσκεψη. Δύο δήμαρχοι από τα Χανιά και συγκεκριμένα ο δήμαρχος Χανίων κ. Βάμβουκας και ο δήμαρχος Πλατανιά συμμετείχαν στη συνεδρίαση μέσω skype, γλυτώνοντας την ταλαιπωρία της μετακίνησής τους στο Ηράκλειο.

Τα πήρε, αλλά... δεν τρέχει κάτι

Πήρε 4.500 ευρώ από το Δημόσιο για να τα δώσει σε μια φίλη του. Παραδέχτηκε στο δικαστήριο πως έκλεψε το κράτος. Αλλά δεν υπάρχει αρμόδιο πειθαρχικό όργανο για να τον απομακρύνει κι έτσι επιστρέφει στη δουλειά του.

Ο λόγος για επίορκο υπάλληλο του ΕΦΚΑ από την Κρήτη, ο οποίος είναι ένας από τους 19 που επιστρέφουν στην υπηρεσία τους. Ο υπάλληλος επιστρέφει γιατί σύμφωνα με το νομικό πλαίσιο χρειάζονται πειθαρχικά συμβούλια για να τον απομακρύνουν, τα οποία όμως δεν υπάρχουν! Παράλογο; Κι όμως Ελληνικό. Έτσι ο υπάλληλος μετά από διετή ημιαργία επιστρέφει κι ας ελπίσουμε πως δεν θα έχει κι άλλες … φίλες σε ανάγκη.

Το ξέρει

Δημοτικός σύμβουλος έπεσε…πάνω μου χθες να μάθει για το νέο ψηφοδέλτιο. Λες και δεν ήξερε δηλαδή. Αλλά εκεί που έριχνε… άδειες για να πάρει γεμάτες μού έριξε τη βόμβα:

“Τα πράγματα έχουν δρομολογηθεί, οι εξελίξεις είναι ραγδαίες, θα τα μάθετε και εσείς σύντομα τα νέα» μου είπε. Ε, για να το λέει αυτός, ξέρει.

Η τράπεζα

Και η Τράπεζα Πειραιώς έρχεται στην Κρήτη! Σύσσωμη η διοίκηση με επικεφαλής τον πρόεδρο του Δ.Σ. της Τράπεζας Πειραιώς, κ. Γιώργο Χαντζηνικολάου, θα είναι στο νησί για εκδηλώσεις - παρουσιάσεις των νέων προϊόντων της τράπεζας (στα Χανιά και το Ηράκλειο), που έτσι κι αλλιώς έχει μια ιδιαίτερη σχέση με το νησί.

Αυξήθηκαν τα σύμφωνα συμβίωσης

Μπράβο στους Χανιώτες… Σημαντική αύξηση των συμφώνων συμβίωσης καταγράφουν για το πρώτο εξάμηνο του 2017 τα επίσημα στοιχεία των επτά ληξιαρχικών γραφείων των δημοτικών ενοτήτων του Δήμου Χανίων.

Στο πρώτο εξάμηνο του 2017 τα σύμφωνα συμβίωσης έφτασαν στα 38 από τα οποία τα 20 υπογράφηκαν στο ληξιαρχείο της δημοτικής ενότητας Χανίων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι για όλο το 2016 στο Δήμο Χανίων είχαν υπογραφεί 33 σύμφωνα συμβίωσης, το 2015 είχαν υπογραφεί 31 σύμφωνα και το 2014 είχαν υπογραφεί 10. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των επτά ληξιαρχικών γραφείων το πρώτο εξάμηνο του 2017 καταγράφηκαν 889 γεννήσεις και 429 θάνατοι. Το ίδιο διάστημα δηλώθηκαν 241 γάμοι και 66 διαζύγια.

Έκτακτος!

Είδες η ΔΕΗ; Μας…άλλαξε τα φώτα! Πολλοί συμπολίτες μας…παίρνουν ήδη…δεύτερο λογαριασμό ρεύματος που έχει πάνω την κωδική ονομασία «έκτακτος λογαριασμός»! Τι σημαίνει αυτό; Δεν μας βγαίνει ο λογαριασμός και σας στέλνουμε να πληρώσετε κάτι παραπάνω; Από όσο θυμάμαι τέτοιος εξευτελισμός με τη μονοπωλιακή δημόσια επιχείρηση δεν έχει ξαναϋπάρξει!

Η σιωπή

Θα περίμενε κανένας μετά το σάλο που δημιουργήθηκε με τα Θρησκευτικά και τα «κομμένα τραγούδια» μια αντίδραση και από την Εκκλησία της Κρήτης. Μια αντίδραση που θα ξεκαθάριζε ότι άλλα είναι τα σοβαρά θέματα που απασχολούν την Ορθοδοξία και σίγουρα όχι η «Συννεφούλα» και ο ”Μπαγάσας”. Η σιωπή δεν είναι πάντα ό,τι καλύτερο!

Τίμησαν τον ήρωα Κ. Μπαντουβά

Τίμησαν τον ήρωα Κώστα Μπαντουβά στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αυγενικής. Πρόκειται για τον εθνομάρτυρα της Αντίστασης Κωνσταντίνο Ζαχαρίου Μπαντουβά, τον άνθρωπο που εκτέλεσαν με τον πιο φρικτό τρόπο οι Σουμπερίτες. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, ενώ παρών ήταν ο γιος του, πρώην βουλευτής Κώστας Μπαντουβάς, καθώς επίσης και εκπρόσωποι του Δήμου Ηρακλείου.

Μετά από την απάντηση του Υπουργείου Παιδείας για το διωγμό ή μη της «Συννεφούλας» του Νιόνιου από τα Θρησκευτικά, ήρθε και η παρέμβαση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Το ΙΕΠ αποσαφηνίζει πως τα νέα Προγράμματα Σπουδών εφαρμόζονται ήδη από το σχολικό έτος 2016-2017, ενώ έχει ολοκληρωθεί η σχετική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών. Επομένως, στα πρόσφατα ΦΕΚ δεν δημοσιεύονται νέα, αλλά βελτιώσεις επί των ήδη εφαρμοζόμενων.

Προσθέτει ότι αντιπροσωπεία του ΙΕΠ συνομίλησε με εκπροσώπους της Ιεραρχίας για τις προτάσεις βελτίωσης των προγραμμάτων αλλά τονίζει πως «η συγγραφή των διδακτικών βιβλίων είναι έργο αποκλειστικά του ΙΕΠ». Αναφορικά με τα τραγούδια, αναφέρει ότι για την υποστήριξη και εφαρμογή των νέων Προγραμμάτων Σπουδών στα Θρησκευτικά από το σχολικό έτος 2017-2018, ελλείψει νέου σχολικού εγχειριδίου, δημιουργήθηκαν οι Φάκελοι Μαθήματος οι οποίοι περιέχουν – εκτός των άλλων- και πλούσιο ηχητικό και οπτικό υλικό για κάθε τάξη.



Βρήκε τη λύση με το ποδήλατο

Είδα χθες τον εορτάζοντα Πέτρο Ινιωτάκη να γυρίζει στο Ηράκλειο με ποδήλατο και μάλιστα…ηλεκτροκίνητο! «Είναι η λύση για τις πόλεις μας και πολύ περισσότερο σε πόλεις όπως το Ηράκλειο» μου έλεγε ο αντιδήμαρχος που θεωρεί ότι πρέπει όλοι να το δούμε ζεστά και να αφήσουμε τα αυτοκίνητα στην άκρη. «Σε πόλεις όπως το Ηράκλειο που δεν είναι όλα…επίπεδα ορισμένοι φοβούνται το ποδήλατο. Ε, αυτό είναι λύση και πρέπει να το δούμε κι εμείς στον Δήμο» έλεγε. Ε, να το προτείνουν για…επιδότηση!