Ο Νίκος Κουσκουνάς με τον Ηλία Κώτσιο δίνουν τα χέριαΟ Νίκος Κουσκουνάς με τον Ηλία Κώτσιο δίνουν τα χέρια

Με μία μηχανή παραγωγής τερμάτων εγκαινίασε ο ΟΦΗ τη μεταγραφική του δραστηριότητα γι’ αυτό το καλοκαίρι, εντάσσοντας στο δυναμικό του για τα επόμενα δύο χρόνια το μεγαλύτερο κανόνι της Β’ Εθνικής, τον Νίκο Κουσκουνά.

Το πρώτο «χτύπημα» της διοίκησης ήταν άκρως εντυπωσιακό, αφού σε χρόνο–ρεκόρ κατάφερε να καλύψει το κενό που άφησε ο Πάτρικ Βουό στην κορυφή της επίθεσης, με έναν Έλληνα στράικερ που σημειώνει 19 γκολ κατά μέσο όρο τα τελευταία τέσσερα χρόνια!

Ο ΟΦΗ ήταν από τις ελάχιστες ομάδες που δεν πληγώθηκαν φέτος από τον μέχρι πρότινος φορ των Τρικάλων που αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της Β’ Εθνικής με 20 γκολ (15 έβαλε ο Βουό).

Τα «χρυσά παπούτσια» μάλιστα είναι συνήθεια για τον Αργίτη επιθετικό στις κατηγορίες που αγωνίζεται. Τις σεζόν 2013-15 είχε αναδειχθεί πρώτος σκόρερ στη Γ’ Εθνική με τη φανέλα του Πανελευσινιακού και ακολούθησαν άλλες δύο αντίστοιχες ατομικές διακρίσεις στη Β’ Εθνική με τα Τρίκαλα.

«Έρχομαι σε μια από τις πιο ιστορικές ομάδες της Ελλάδας, για να βοηθήσω όσο γίνεται, ώστε να πετύχει η ομάδα τον στόχο και να ανέβει στη Σούπερ Λίγκα», ήταν τα πρώτα λόγια του 29χρονου επιθετικού αμέσως μετά την υπογραφή του συμβολαίου του.

Για τις επαφές που είχε με τον ΟΦΗ, ανέφερε: «Η πρώτη επαφή ήταν με τον Ηλία Κώτσιο. Έπαιξε όμως μεγάλο ρόλο στην απόφασή μου και η επιθυμία του προπονητή Νίκου Παπαδόπουλου, για να κατέβω στην Κρήτη. Είναι μια δύσκολη κατηγορία η Β’ Εθνική. Έχει καλές και ιστορικές ομάδες. Ο ΟΦΗ πρέπει να κάνει κάστρο την έδρα του και από εκεί και πέρα με μια καλή πορεία, να πετύχει τον στόχο».

Το νέο βαρύ πυροβολικό του ΟΦΗ δεν παρέλειψε να στείλει και το μήνυμά του προς τους φιλάθλους της ομάδας: «Θα τους υποσχεθώ ότι θα κάνω ό,τι μπορώ για να βοηθήσω, ώστε η ομάδα να επιστρέψει εκεί που αξίζει. Η δουλειά μου είναι να βάζω γκολ, έχω κάνει καλές χρονιές τελευταία κι εύχομαι στον ΟΦΗ να τα πάω ακόμα καλύτερα».

Με την απόκτηση του Κουσκουνά, ο ΟΦΗ ολοκληρώνει τις βασικές του κινήσεις για την επιθετική γραμμή και στρέφει το ενδιαφέρον του σε άλλες θέσεις και κυρίως στην άμυνα, όπου τα κενά είναι πολλά. Χθες ακούστηκε το όνομα του νεαρού στόπερ του ΠΑΟΚ Πούγγουρα που «έγραψε» αρκετές συμμετοχές με τον Δικέφαλο στο τέλος της σεζόν, ωστόσο το πιο πιθανό είναι να προτιμηθεί κάποιος πιο έμπειρος παίκτης.

Όπως αποδείχθηκε άλλωστε και με την περίπτωση του Κουσκουνά, το όνομα του οποίου δεν είχε «παίξει» ιδιαίτερα τις τελευταίες μέρες, πρόθεση των ανθρώπων του ΟΦΗ είναι να κινηθούν με άκρα μυστικότητα προκειμένου να κάνουν τις καλύτερες δυνατές επιλογές, ειδικά σε ό,τι αφορά τους ξένους.



Νίίκος Κουσκουνάς

Θέση Επιθετικός

Ημ. γέν.: 23/12/1988 • Τόπος γεν.: Άργος

ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΟΜΑΔΑ ΣΥΜ. (γκολ)

2007-08 Φωστήρας 17/5

2008-09 Παναχαϊκή 23/1

2009-10 Παναιγιάλειος (α’) 13/6

Κεραυνός Κερ. (β’) 12/5

2011-12 Ατρόμητος Χιλιομ. 30/26

2012-13 Μανδραϊκός 23/19

2013-15 Πανελευσινιακός 58/38

2015-17 Τρίκαλα 60/38