Σε διοικητικό τέλμα οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια ο Εργοτέλης εφόσον στη Γενική Συνέλευση της 5ης Ιουλίου, δεν βρεθεί βιώσιμη λύση για την επόμενη μέρα της ομάδας στη Β’ Εθνική. Ο Γιώργος Βρέντζος με νέα μακροσκελή του τοποθέτηση επανέλαβε το αδιέξοδο που έχει βρεθεί, απηύθυνε ύστατη έκκληση προς τους «αόρατους» μέχρι στιγμής επενδυτές και για πρώτη φορά τόνισε ότι είναι αποφασισμένος να παραιτηθεί, εάν συνεχιστεί αυτή η αδιαφορία.

Τα πιο σημαντικά αποσπάσματα της δήλωσης του κ. Βρέντζου:

“Σε μια εβδομάδα από σήμερα, στη γενική συνέλευση του Συλλόγου, κρίνεται η τύχη του Εργοτέλη για τα επόμενα χρόνια.

Αν όλα πάνε καλά, αν δηλαδή βρεθούν έως τότε έντιμοι και αξιόπιστοι χρηματοδότες-μέτοχοι οι οποίοι θα μπορούν να εξασφαλίσουν με εγγυήσεις τη βιωσιμότητα της νέας ΠΑΕ, ο Εργοτέλης θα συνεχίσει να πορεύεται με ακόμα μεγαλύτερη σιγουριά και σταθερότητα.

Αν τα πράγματα δεν εξελιχθούν όπως επιθυμούμε, αν δηλαδή δεν μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε την απαραίτητη χρηματοδότηση για την ίδρυση και ομαλή λειτουργία της ΠΑΕ, φοβάμαι ότι οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές όχι μόνο για την 1η ομάδα αλλά και για όλο τον Σύλλογο, με ορατό τον κίνδυνο να επιστρέψει ο Εργοτέλης στα «πέτρινα» χρόνια της προ Τζώρτζογλου-Σουλτάτου εποχής… Τα πράγματα αυτή τη στιγμή δεν είναι καλά. Από την πλευρά μου, έχοντας πλέον ξοδέψει όλες μου τις οικονομίες, διαθέτοντας ένα ποσό το οποίο δεν έχει διαθέσει, ούτε καν πλησιάσει, κανένας άλλος μεμονωμένος παράγοντας γενικά στο Ηράκλειο τα τελευταία χρόνια, δυστυχώς δεν έχω την παραμικρή περαιτέρω δυνατότητα να συνεισφέρω οικονομικά.

«Δυστυχώς», δεν είμαι «μπροστινός» κανενός μεγαλοπαράγοντα, όπως διάφοροι κακόβουλοι και κομπλεξικοί διέδιδαν από την πρώτη στιγμή ενασχόλησής μου με το ποδόσφαιρο… Όσο για τους συγχρηματοδότες μου, ακόμα κι αυτοί που δεν με εγκατέλειψαν πέρυσι το καλοκαίρι και στήριξαν την φετινή προσπάθεια μέχρι τέλους, δυστυχώς αποτελούν παρελθόν για τον Εργοτέλη. Τον τελευταίο μήνα έχω απευθυνθεί σε διάφορους παράγοντες του Εργοτέλη, νυν και πρώην, ζητώντας οικονομική βοήθεια για την ΠΑΕ. Δυστυχώς, όπως πάνω-κάτω περίμενα, μέχρι στιγμής παρά την καλή θέληση όλων δεν έχω καμία θετική ανταπόκριση, με εξαίρεση τον Στέλιο Φιλιππάκη. Όμως δεν γίνεται ο (ποδοσφαιρικός) Εργοτέλης να τα περιμένει συνέχεια, από το καλοκαίρι του 2013 και μετά για την ακρίβεια, σχεδόν όλα από 2-3 ανθρώπους. Πρέπει να ενεργοποιηθεί επιτέλους όλη η οικογένεια του Συλλόγου και πλέον είναι η κατάλληλη στιγμή και ίσως η τελευταία ευκαιρία. Στο πλήθος επαφών που έχω κάνει κυρίως στην Αθήνα αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα από τη λήξη του πρωταθλήματος έως τώρα με διάφορους υποψήφιους επενδυτές, δυστυχώς δεν έχει προκύψει κάτι σοβαρό και αξιόπιστο που να μπορώ να παρουσιάσω στη γενική συνέλευση. Ο Εργοτέλης, τουλάχιστον όσο είμαι εγώ επικεφαλής, δεν πρόκειται να γίνει ξανά «καζίνο», όπως έχουν πλέον καταντήσει οι περισσότερες ομάδες της Football League… Ούτε θα προχωράμε σε ανανεώσεις, μεταγραφές κλπ. ενώ χρωστάμε σε όποιον μιλάει ελληνικά, όπως έκανε τα τελευταία χρόνια λειτουργίας της η προηγούμενη Π.Α.Ε. Εργοτέλης και όπως κάνουν τώρα διάφορες άλλες Π.Α.Ε. της Football League (προς αποφυγή παρεξηγήσεων, δεν αναφέρομαι στον ΟΦΗ)… Καλύτερα να μην ιδρύσουμε Π.Α.Ε. παρά να καταντήσουμε σαν αυτές.

Ξεκαθαρίζω, για ακόμα μια φορά, ότι προσωπικά δεν έχω καμιά απολύτως οικονομική ή άλλη απαίτηση από τους μετόχους της νέας Π.Α.Ε. Δηλώνω όχι απλά πρόθυμος να αποχωρήσω ανά πάσα στιγμή, εφόσον αυτή είναι η επιθυμία των μετόχων, αλλά επίσης αποφασισμένος να παραιτηθώ άμεσα αν στη γενική συνέλευση δεν βρεθεί λύση, αναλαμβάνοντας εμπράκτως την ευθύνη. Το μόνο που θέλω, ανεξάρτητα αν εγώ συμμετέχω ή όχι, είναι να βρεθεί μια έντιμη και αξιόπιστη λύση για την ομάδα που αγαπώ όσο τίποτα άλλο μετά την οικογένεια μου (αν και τον τελευταίο χρόνο έβαλα τον Εργοτέλη πάνω ακόμα και από αυτήν).

Απευθύνω ένα ύστατο κάλεσμα προς πάσα κατεύθυνση, προς κάθε έντιμο και οικονομικά ευκατάστατο φίλαθλο Εργοτελίτη, Ηρακλειώτη, Κρητικό, Έλληνα: Ελάτε να επενδύσετε, να συμμετέχετε θα έλεγα καλύτερα, σε μια καθαρή εταιρεία, σε μια καθαρή ομάδα, σε έναν καθαρό σύλλογο. Μαζί ή μόνοι σας, ως απλοί μέτοχοι ή μεγαλομέτοχοι, έχουμε/έχετε τη δυνατότητα να πάμε/πάτε τον Εργοτέλη αγωνιστικά πολύ ψηλά, στη Super League όπου ανήκει, ακόμα και άμεσα, δημιουργώντας παράλληλα μια βιώσιμη και σύντομα κερδοφόρα εταιρεία. Το μόνο που μας λείπει είναι τα χρήματα. Αν τα βρούμε, κανένας και τίποτα δεν πρόκειται να μας σταματήσει! Σας το υποσχέθηκα πέρυσι και τήρησα την υπόσχεση μου. Σας το υπόσχομαι και φέτος…”.