Η Ιωάννα Παππά πρωταγωνίστρια στην παράσταση το Μόνον της Ζωής Του ΤαξείδιονΗ Ιωάννα Παππά πρωταγωνίστρια στην παράσταση το Μόνον της Ζωής Του Ταξείδιον

Μετά τη συγκλονιστική «Πλάτωνα Απολογία Σωκράτη», υπό την αιγίδα του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, ο Δήμος Αβδελιώδης επανέρχεται με μια νέα σκηνοθεσία, του αριστουργήματος του μεγάλου Θρακιώτη πεζογράφου και ποιητή, Γ. Βιζυηνού «Το Μόνον Της Ζωής Του Ταξείδιον», με ερμηνεύτρια την Ιωάννα Παππά.

Στην Κρήτη η παράσταση θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 7 Ιουλίου στο Θέατρο Ανατολικής Τάφρου, στα Χανιά το Σάββατο 8 του μήνα στο κηποθέατρο Μ. Χατζηδάκις και την Κυριακή 9 στη Φορτέτζα στο Ρέθυμνο. Όλες οι παραστάσεις ξεκινούν στις 9 το βράδυ.

Πρόκειται για τη βιωματική ιστορία του ίδιου του Βιζυηνού, όταν πριν κλείσει ακόμα τα δέκα του χρόνια και μετά τον πρόωρο θάνατο του πατέρα, η μητέρα του τον στέλνει στην Κωνσταντινούπολη για να μάθει την τέχνη του ράπτη, στο εργαστήριο ραπτικής ενός γέροντος συγγενούς τους, ο οποίος του συμπεριφέρθηκε με μεγάλη σκληρότητα, ενώπιον όλων των κατά πολύ μεγαλύτερών του μαθητευομένων ραπτών, κάνοντας το μικρό ραφτόπουλο να ζήσει απροετοίμαστο και ανυπεράσπιστο μια βάναυση φυλακή.

Ο δραματικός αυτός εγκλεισμός του, γίνεται η αιτία να γράψει ένα από τα αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, όχι μόνο γιατί είναι ένα δραματουργικό επίτευγμα πιστό στο πανανθρώπινο πνεύμα και τον παιγνιώδη χαρακτήρα του ελληνικού πολιτισμού, αλλά και γιατί είναι το πιο ευφυές και γοητευτικό έργο που γράφτηκε ποτέ για να κατανοήσουμε την αιτία, τον σκοπό και τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της κάθε Τέχνης, όσο και για τον χαρακτήρα αυτών που φιλοδοξούν να την υπηρετούν.

Συντελεστές:

Διδασκαλία ερμηνείας, σκηνική όψη, κίνηση, σκηνοθεσία: Δήμος Αβδελιώδης. Ερμηνεία: Ιωάννα Παππά. Κοστούμι: Αριστείδης Πατσόγλου. Μουσική: Βαγγέλης Γιαννάκης. Live Πιάνο: Αλέξανδρος Αβδελιώδης. Βοηθός σκηνοθέτη: Κατερίνα Βοσκοπούλου. Διεύθυνση Παραγωγής: Αθηνά Ζώτου.

Επικοινωνία: BrainCo. Παραγωγή: Anagnorisis Εταιρεία Θεάτρου Κινηματογράφου.

Τιμές Εισιτηρίων: 15 ευρώ γενική είσοδος / 12 ευρώ προπώληση και μειωμένο (άνεργοι, φοιτητές, άτομα άνω των 65 και ΑμΕΑ).

Σημεία προπώλησης: Θα ανακοινώνονται στα κατά τόπους ΜΜΕ

Πληροφορίες – Κρατήσεις: Αρβανιτίδου Χρύσα, 2310-257218/9, 6934-115555, 6945-123653.