Όλες οι νέες εξελίξεις στον χώρο της Οφθαλμολογίας παρουσιάστηκαν σε ημερίδα που πραγματοποίησε το Σάββατο 24 Ιουνίου στο Επιμελητήριο Ηρακλείου. Η Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλίας/Οφθαλμολογικό και Διαθλαστικό Κέντρο “Εμμετρωπία”.

Η ημερίδα, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Ελληνικού Κολλεγίου Οφθαλμολογίας, αφορούσε τις νέες τεχνικές και τις εξελίξεις στο χώρο της Οφθαλμολογίας. Την ημερίδα προλόγισε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου κ. Χάρης Βαβουρανάκης και ο επίκουρος καθηγητής οφθαλμολογίας κ. Γιώργος Μαρκάκης.

Ειδικότερα, μεταξύ άλλων παρουσιάστηκαν εργασίες σχετικά με την αποτελεσματική αντιμετώπιση και τη λύση επιπλεγμένων προβλημάτων σε περιπτώσεις:

-διαθλαστικών ανωμαλιών (μυωπία, υπερμετρωπία, αστιγματισμός, πρεσβυωπία)

-κερατοκώνου

-καταρράκτη (μονοεστιακοί, τορικοί, πολυεστικοί φακοί)

-γλαυκώματος

-παθήσεων της ωχράς κηλίδας.

Για προβλήματα που μέχρι πριν λίγο καιρό θεωρούνταν αδύνατο να αντιμετωπιστούν, σήμερα υπάρχουν επιτυχίες και αποτελεσματικές λύσεις.

Στο τέλος της συνάντησης εκφράστηκε από όλους τους συμμετέχοντες η κοινή βούληση να επαναληφθούν και να τεθούν σε μόνιμη βάση τέτοιου είδους πρωτοβουλίες με σκοπό την περαιτέρω προώθηση της έρευνας και των εξελίξεων σχετικά με την αντιμετώπιση οφθαλμολογικών προβλημάτων.