Τον νέο του προπονητή αναζητά από το βράδυ της Δευτέρας ο Ηρόδοτος μετά την εντελώς απροσδόκητη λύση της συνεργασίας με τον Λευτέρη Βασιλειάδη, μία απόφαση που έλαβε το μαραθώνιο Δ.Σ. της ομάδας και ήταν αποτέλεσμα αρκετών αντιπαραθέσεων.

Η συνεργασία με τον προπονητή των τεσσάρων τίτλων μέσα στην ίδια σεζόν, είχε ανανεωθεί με κάθε επισημότητα στις 9 Ιουνίου και τίποτα απολύτως δεν προδίκαζε αυτήν την εξέλιξη αφού στο μεσοδιάστημα είχαν γίνει βήματα για τον σχεδιασμό της ομάδας με αρκετές αποχωρήσεις αλλά και λίγες μεταγραφές. Ωστόσο

η υποβόσκουσα διαφωνία μεταξύ της διοίκησης και της τεχνικής ηγεσίας για το συνολικό μεταγραφικό πλάνο της ομάδας, έφερε την ολική ρήξη πριν από δύο 24ωρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιθυμία του Πειραιώτη τεχνικού ήταν να αποψιλώσει το έμψυχο δυναμικό της ομάδας που κατέκτησε φέτος όλους τους τίτλους που διεκδίκησε και να προχωρήσει σε ένα μεταγραφικό ντεμαράζ με την απόκτηση έμπειρων μονάδων εκτός Κρήτης, προκειμένου να επιτευχθεί πιο εύκολα ο στόχος της παραμονής στη νέα Γ’ Εθνική. Αυτές τις σκέψεις, σύμφωνα με τη διοίκηση του Ηροδότου, δεν τις εξέφρασε όταν κλείστηκε η ανανέωση της συνεργασίας κι εδώ φαίνεται να βρίσκεται το «ζουμί» της υπόθεσης.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ηροδότου Στέλιος Σωκιανός και οι στενοί του συνεργάτες, δεν ήθελαν με τίποτα την δημιουργία ομάδας «μιας χρήσης» που θα στηρίζεται σε μισθοφόρους και τόνισαν στον προπονητή ότι επιθυμία τους είναι να στελεχωθεί ένα σύνολο με προοπτική 3-4 ετών που θα έχει ως βάση τους Ηρακλειώτες παίκτες και γενικότερα τους Κρητικούς. Με αυτή την επιλογή, ο Ηρόδοτος δεν θα είναι υποχρεωμένος κάθε καλοκαίρι να κάνει διψήφιο αριθμό μεταγραφών και να χτίζει ουσιαστικά μια ομάδα από την αρχή.

Αυτή η διαφωνία αποτυπώνεται και στην επίσημη ανακοίνωση του διαζυγίου, χωρίς φυσικά να αναφέρονται λεπτομέρειες:

«Παρά την αρχική συμφωνία μεταξύ του καταξιωμένου προπονητή και της ομάδας μας, παρουσιάστηκε το τελευταίο διάστημα διαφορά φιλοσοφίας σε βασικά σημεία που αφορούν τον σχεδιασμό για την Γ’ Εθνική.

Θέλουμε να τον ευχαριστήσουμε για την τεράστια προσφορά στον σύλλογο την φετινή χρονιά που συνοδεύτηκε μόνο με επιτυχίες και 4 τίτλους. Λευτέρη, η πόρτα του Ηροδότου θα είναι πάντα ανοιχτή για εσένα. Σε ευχαριστούμε για ότι έκανες εφέτος και ευχόμαστε πάνω από όλα υγεία σε εσένα και την οικογένεια σου και ανάλογη συνέχεια και πορεία στην καριέρα σου».

Από την πλευρά του ο κ. Βασιλειάδης με μία λακωνική δήλωση στο prismasport.gr, επιβεβαίωσε την διάσταση απόψεων:

«Πάρθηκαν αποφάσεις που εμένα με βρίσκουν αντίθετο για ποδοσφαιριστές του Ηροδότου και για άλλα θέματα. Για να μην δημιουργήσω πρόβλημα στο σύλλογο, αποφάσισα να αποχωρήσω».

Ο διάδοχος

Η αντικατάσταση του κ. Βασιλειάδη δεν είναι εύκολη υπόθεση ωστόσο στον Ηρόδοτο έχουν ήδη ξεχωρίσει μερικά ονόματα και μέχρι το τέλος τη εβδομάδας, θα ανακοινωθεί ο διάδοχος.

Επικρατέστεροι αυτή τη στιγμή φέρονται οι Μανώλης Παπαματθαιάκης, Δημήτρης Βολονάκης και Γιώργος Κετικίδης χωρίς βέβαια να αποκλείεται και κάποια άλλη λύση.

Η περίπτωση του Βασίλη Κρασανάκη απασχόλησε για μερικές ώρες την ομάδα ωστόσο η απάντηση του πρώην τεχνικού του ΠΟΑ (που βρίσκεται στη Ν. Υόρκη) ήταν αρνητική.

• Τον ρόλο του υπεύθυνου του ποδοσφαιρικού τμήματος του Ηροδότου θα έχει στο εξής ο Παναγιώτης Μουρτζάκης που παραμένει και αντιπρόεδρος ενώ νέο μέλος στο Δ.Σ. είναι ο

Νίκος Μπορμπουδάκης.