Στην τακτική Δικαιοσύνη επιστρέφει τον φάκελο του κ. Γιάννο Παπαντωνίου η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής κρίνοντας πως το αδίκημα της απιστίας έχει πλέον παραγραφεί και πως για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες είναι αναρμόδια να το ερευνήσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ευρύτερη πλειοψηφία της επιτροπής, ήτοι ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ένωση Κεντρώων, προσανατολίζεται σε σύνταξη κοινού πορίσματος καθώς τα κυβερνητικά κόμματα υιοθέτησαν επί της ουσίας την επιχειρηματολογία που έθεσε εξ αρχής η αξιωματική αντιπολίτευση περί αναρμοδιότητας της Βουλής να ερευνήσει το αδίκημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Το Ποτάμι παρέθεσε δική του πρόταση υποστηρίζοντας ότι η πρόταση της πλειοψηφίας για την παραπομπή της υπόθεσης από τη Βουλή στη Δικαιοσύνη, λόγω αναρμοδιότητας, αντιβαίνει στο Σύνταγμα και πάσχει νομικά και δικονομικά. Εισηγείται παράλληλα τη συνέχιση των εργασιών της προανακριτικής επιτροπής για να καταλήξει σε παραδεκτό - κατά το Σύνταγμα - πόρισμα για την άσκηση ή μη ποινικής δίωξης κατά του τέως υπουργού, σύμφωνα με το άρθρο 86 παρ. 3 εδαφ. γ΄. Δική τους πορισματική έκθεση ετοιμάζουν το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή.