Ευχάριστο ήταν το ταξίδι της επιστροφής για τον Βασίλη Πλεσίτη και τους παίκτες τουΕυχάριστο ήταν το ταξίδι της επιστροφής για τον Βασίλη Πλεσίτη και τους παίκτες του

Το νέκταρ της επιτυχίας γεύονται από το απόγευμα της Κυριακής τα μέλη της ομάδας Κ19 του ΟΦΗ που κέρδισαν με το σπαθί τους το πρωτάθλημα νέων της Βʼ Εθνικής και πρόσθεσαν ένα Κύπελλο στην τροπαιοθήκη του συλλόγου.

Όσο κι αν ο συγκεκριμένος τίτλος στερείται - είναι η αλήθεια - αίγλης δεν παύει να αποτελεί την πιο σημαντική στιγμή στα πρώτα χρόνια καριέρας αυτών των ταλαντούχων παιδιών και μια παρακαταθήκη για τη συνέχειά τους.

Η αλήθεια είναι ότι πίσω από τη λάμψη του τροπαίου κρύβονται πολλές «εργατοώρες» δουλειάς στο γήπεδο, έστω κι αν αυτές δεν αποτυπώνονται σε επίσημες αναμετρήσεις. Τα παιδιά του Βασίλη Πλεσίτη έδωσαν 32 φιλικά (σχεδόν τριπλάσια από τα επίσημα ματς) και λειτούργησαν όλη τη χρονιά ως επαγγελματίες.

«Ο τίτλος αυτός είναι η επισφράγιση μιας επίπονης προσπάθειας που ξεκίνησε πριν από 11 μήνες. Δουλέψαμε κάτω από αντίξοες συνθήκες και δικαιωθήκαμε. Προσωπικά και μένα ακόμα μου έδινε κουράγιο η δίψα των παικτών μου για να εξελιχθούν και θεωρώ ότι αυτό στο τέλος έκανε την διαφορά υπέρ μας» τονίζει ο Βασίλης Πλεσίτης που ήδη έχει εισηγηθεί την προώθηση δύο παικτών στην πρώτη ομάδα του ΟΦΗ, με την ελπίδα να ακολουθήσουν και άλλοι.

«Το πιο σημαντικό είναι ότι τα ίδια τα παιδιά βελτιώθηκαν πολύ μέσα σε αυτό το διάστημα και αρκετά από αυτά θα απασχολήσουν προσεχώς την ΠΑΕ που οφείλει να επενδύσει πάνω τους. Θα δούμε το καλοκαίρι δύο με τρία παιδιά να γίνονται επαγγελματίες και υπάρχουν τουλάχιστον 3-4 ακόμα που θα ακολουθήσουν αργότερα. Σίγουρα δεν είναι όλα ρόδινα στη δουλειά μας, υπάρχουν πολλοί τομείς που χρήζουν βελτίωσης. Ωστόσο έγινε μια αρχή και πάνω σε αυτές τις βάσεις πρέπει να συνεχίσουμε», επισημαίνει ο… μάστερ των υποδομών στο Ηράκλειο που είχε ασφαλώς δίπλα του σημαντικούς συνεργάτες, όπως ο τεχνικός διευθυντή της Κ19 Μηνάς Πίτσος, ο Λευτέρης Πουπάκης και ο Άλκης Πλουσής.

  “Παίξαμε για τη φανέλα του ΟΦΗ” δήλωσε ο αρχηγός Παναγιώτης Νηστικάκης (μέση) “Παίξαμε για τη φανέλα του ΟΦΗ” δήλωσε ο αρχηγός Παναγιώτης Νηστικάκης (μέση)

«Παίξαμε για τη φανέλα»

Για τα κίνητρα που τους κράτησαν «θερμούς» σε όλη τη διάρκεια της περιόδου, μίλησε στην «Π» ο Παναγιώτης Νηστικάκης.

Ο αρχηγός των Νέων του ΟΦΗ που έκανε ένεση για να αγωνιστεί στον τελικό με τον Άρη, εξήγησε πού βρήκε τη δύναμη αυτός και οι συμπαίκτες του για να φθάσουν έως το τέλος και να σηκώσουν την κούπα: «Ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά γιατί κληθήκαμε να αγωνιστούμε σε μια πρόχειρα στημένη διοργάνωση, όπου δεν υπήρξε καμιά φροντίδα για τους ποδοσφαιριστές. Δεν τα παρατήσαμε όμως γιατί ξέραμε ότι πρέπει να τιμήσουμε την βαριά φανέλα του ΟΦΗ που πάντα πρέπει να πρωταγωνιστεί σε κάθε επίπεδο. Πιστέψαμε στο ταλέντο και τις δυνάμεις μας και ακολουθώντας πιστά το προπονητικό πλάνο στα καθοριστικά παιχνίδια, ήρθε η επιτυχία. Ξέραμε ότι ο Άρης είχε κάποια πλεονεκτήματα όμως την διαφορά την έκανε ο ψυχισμός μας και τα αποθέματα δυνάμεων που βγάλαμε στο γήπεδο», δηλώνει ο 19χρονος στόπερ που επέστρεψε πέρσι στον ΟΦΗ μετά από ένα χρόνο στον ΠΑΟ Κρουσώνα.

Τί σημαίνει όμως αυτός ο τίτλος για τους μικρούς του ΟΦΗ και πόσο εύκολο είναι να μεγαλώσουν;

«Είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία για όλους μας που πάντα θα τη θυμόμαστε. Ο τίτλος θα γραφτεί στο βιογραφικό μας και θα μας βοηθήσει στα επόμενα βήματα. Εξυπακούεται ότι όλοι μας θέλουμε να επανδρώσουμε κάποια στιγμή την πρώτη ομάδα του ΟΦΗ και ήδη υπάρχουν μερικά παιδιά που είναι έτοιμα να το κάνουν πράξη. Υπάρχει πλούσιο ταλέντο σε αυτήν την ομάδα αλλά μόνο με σκληρή δουλειά μπορεί να αναδειχθεί», προσθέτει ο Παναγιώτης Νηστικάκης και τονίζει την συμβολή του Βασίλη Πλεσίτη σε αυτό το μικρό θαύμα: «Πήραμε πολλά από τον κόουτς και δεν είναι μυστικό ότι οι περισσότεροι από μας επιλέξαμε πέρσι το καλοκαίρι τον ΟΦΗ γιατί θέλαμε να δουλέψουμε με έναν τόσο άξιο προπονητή. Του χρωστάμε ένα μεγάλο ευχαριστώ».