Το Ευρωμπάσκετ έφτασε στο τέλος του για την Εθνική ομάδα Γυναικών που μπορεί να μην ανέβηκε στο βάθρο αλλά κέρδισε τις εντυπώσεις με τη συνολική της παρουσία. Οι δύο ήττες στους αγώνες των μεταλλίων από τη Γαλλία με 77-55 στον ημιτελικό και χθες από το Βέλγιο με 78-45 στον μικρό τελικό, έφεραν τις αθλήτριες του Κώστα Κεραμιδά στην 4η θέση που είναι η καλύτερη στην ιστορία της ελληνικής ομάδας, η οποία προκρίθηκε και για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2018 στην Ισπανία.

Τα 10λεπτα του μικρού τελικού: 24-15, 40-29, 61-36, 78-45.

ΕΛΛΑΔΑ: Σταμολάμπρου, Σταμάτη 2, Λύμουρα, Σπυριδοπούλου 1, Μάλτση 13 (1), Νικολοπούλου 3, Σωτηρίου 2, Κοσμά, Σπανού 6, Καλτσίδου 6, Χριστινάκη 3 (1), Φασούλα 9.

Ο Κώστας Μίσσας θα είναι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ο νέος προπονητής της Εθνικής ομάδας Ανδρών, αυτός που θα την καθοδηγήσει στο Eυρωμπάσκετ. Ο έμπειρος τεχνικός ουσιαστικά το επιβεβαίωσε με χθεσινές του δηλώσεις και μέσα στην εβδομάδα θα υπάρξουν οι επίσημες ανακοινώσεις. Συνεργάτες του αναμένεται να είναι ο Τζώρτζης Δικαιουλάκος και ο Μιχάλης Κακιούζης.

Η Εθνική Νέων Ανδρών παρουσίασε καλύτερο πρόσωπο στο δεύτερο φιλικό με την Γερμανία, επικρατώντας 65-57 και επιστρέφει στην Ελλάδα, προκειμένου να συνεχίσει την προετοιμασία της για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Κρήτης.

Ο Ανταγόρας Κω (α’ υποόμιλος) και ο Πελασγός (β’ υποόμιλος) εξασφάλισαν την άνοδο τους στην Α2 γυναικών αφού τερμάτισαν αήττητοι στα αντίστοιχα ειδικά πρωταθλήματα που ολοκληρώθηκαν στο Μετς. Ο ΟΑΧ (άνευ αγώνα) είναι η ομάδα που παίρνει την πρώτη επιλαχούσα θέση (εφόσον δηλαδή αδειάσει κάποια θέση). Οι Χανιώτισσες επικράτησαν στο τελευταίο τους παιχνίδι του Εσπέρου Πατρών με 66-52, έχοντας πρώτες σκόρερ τις Καζαντζή με 22 και Γιαννοπούλου με 19.