Ο Χάρης Καστραντάς πανηγύρισε με τους συναθλητές του στον ΠΟΗ Κάστρο την 1η θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημαΟ Χάρης Καστραντάς πανηγύρισε με τους συναθλητές του στον ΠΟΗ Κάστρο την 1η θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα

Με τη μεγάλη επιτυχία του Χάρη Καστραντά που αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδας στο δρόμο αντοχής, ολοκληρώθηκε για την ομάδα Mapei – ΠΟΗ Κάστρο το Πανελλήνιο πρωτάθλημα ποδηλασίας στην Ξάνθη.

Το χρυσό αυτό μετάλλιο για τον Αρκάδα ποδηλάτη ήταν το αποκορύφωμα της εξαιρετικής του παρουσίας τον τελευταίο μήνα, μετά τις νίκες στους Γύρους Ρουμανίας και Σερβίας. Σε ομαδικό επίπεδο, το Κάστρο είχε να δει πρώτη θέση σε Πανελλήνιο Δρόμου από το 2008 με τον Καλουδάκη.

«Είμαι ευτυχής για την πρώτη θέση, ήταν ο στόχος μου, δούλεψα πάνω σε αυτό. Ήταν μια απαιτητική διαδρομή 174 χλμ. με μεγάλο βαθμό δυσκολίας. Στόχος μου πλέον οι επόμενοι αγώνες μου στη Λευκορωσία και την Σλοβενία και πάνω από όλα, το Πανευρωπαϊκό της Δανίας» τόνισε ο ποδηλάτης του Κάστρο που πήρε και τη δεύτερη θέση στην ατομική χρονομέτρηση. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις άλλες δύο θέσεις του βάθρου στην αντοχή ανέβηκαν Κρητικοί ποδηλάτες. Δεύτερος ήταν ο Στέλιος Φαραντάκης του Sojasun Espoir ACNC και τρίτος ο Πολυχρόνης Τζωρτζάκης του Τάλως Χανίων, ο οποίος πρώτευσε στο χρονόμετρο. Η ηρακλειώτικη ποδηλασία κυριάρχησε και στον δρόμο αντοχής των γυναικών, όπου πρώτη έκοψε το νήμα η Αργυρώ Μηλάκη που ανήκει στον Π.Ο. Τρίπολης, επαναλαμβάνοντας τον αντίστοιχο θρίαμβο του 2015.

«Σε κάθε αγώνα προσπαθώ να δίνω τον καλύτερο εαυτό μου και επιθυμία μου είναι πάντα να κερδίζω. Χαίρομαι πολύ για την πρωτιά μου και για το γεγονός ότι τιμώ με αυτόν τον τρόπο τον σύλλογό μου. Ο μεγάλος μου στόχος πλέον είναι την επόμενη βδομάδα το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδηλασίας στην Ολλανδία όπου θα αγωνιστώ στο γυναικείο tandem ως πιλότος» τόνισε η αθλήτρια του Τάλως στην ποδηλασία ΑμεΑ.

Από πλευράς ΠΟΗ Κάστρο, την 25η θέση στο χρονόμετρο πήρε ο Μάνος Μπλαβάκης και την 64η ο Αρμόδιος Φραγκάκης. Την ομάδα συμπλήρωσαν οι Γιάννης Ηλιάδης, Νίκος Γερολυμάτος, με προπονητή τον Στέλιο Κεφαλάκη και συνοδό αποστολής τον Γιάννη Παπαδάκη. Με ανακοίνωσή της, η ποδηλατική οικογένεια του ΠΟΗ Κάστρο συγχαίρει την πρωταθλήτρια Ελλάδας Αργυρώ Μηλάκη η οποία ξεκίνησε την σταδιοδρομία της από τον τοπικό σύλλογο.

Επίσης το Κάστρο ευχαριστεί την εταιρεία Τηλέμαχος για τα δύο αυτοκίνητα και τα καύσιμα που διέθεσε στην ομάδα για να συμμετάσχει στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα της Ξάνθης.