ΚΑΛΗΜΕΡΑ ιδρωμένοι μου αναγνώστες. Δυστυχώς ο καύσωνας συνεχίζεται και το ακόμα χειρότερο με τα σκουπίδια στους δρόμους και τις πλατείες. Εκρηκτικό το μίγμα, δεν λέτε;

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ Σκουρλέτη για τους συμβασιούχους στην Καθαριότητα δεν έπεισαν την ΠΟΕ-ΟΤΑ, που συνεχίζει τις κινητοποιήσεις της μέχρι την Πέμπτη. Δύσκολη εβδομάδα και αποπνικτική.

ΑΥΤΟ που δεν κατάλαβα, πάντως, είναι πώς συμφώνησε με τον Σκουρλέτη η ΠΟΠ-ΟΤΑ και τι αντίκτυπο θα έχει αυτό στην καθαριότητα; Είναι διαφορετικό συνδικαλιστικό όργανο αυτό και πόση σχέση έχει το ΠΟΠ με τα προϊόντα ονομασίας προέλευσης;

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ λυπήθηκα το βράδυ του Σαββάτου τους θαμώνες των ουζερί στο μονοδρομημένο τμήμα της παραλιακής λεωφόρου του Ηρακλείου. Στην κυριολεξία έτρωγαν καλαμάρια και μύριζαν σκουπίδια από τους διάσπαρτους σωρούς στο φουτουριστικό ντεκόρ του δρόμου.

ΣΑΝ ΤΙΣ εθιμοτυπικές κατάντησαν οι «αποβάσεις» των… ράμπο της Εφορίας και του ΣΔΟΕ (υπάρχει ακόμα αυτό;) στα τουριστικά νησιά της Ελλάδας, με το που σφίγγουν οι ζέστες. Για να δούμε τι ψάρια θα πιάσουν και φέτος. Μόνο να μην τα… φάνε, διότι τότε αλλάζει το σκηνικό και οι έλεγχοι δεν θα καθίσουν στο στομάχι κανενός. Άμα είναι εύπεπτοι, δεν γίνεται δουλειά…

ΣΥΝΕΧΩΣ γκρινιάζουμε για την ποιότητα του τουρισμού μας και διαμαρτυρόμαστε, επειδή οι αφίξεις δεν φέρνουν και τα προσδοκόμενα έσοδα. Όταν σταματήσουν οι «αρπακτές», μπορεί να δούμε βελτίωση.

ΔΙΟΤΙ όταν ενοικιάζεις μια μικρή παραλία στα προνομιακά και γραφικά λιμανάκια της Χερσονήσου και τη γεμίζεις με φθαρμένες ή ακόμα και τρυπημένες καρέκλες, οι ψεύτικες ομπρέλες είναι έτοιμες ν’ απογειωθούν στα 4 Μποφόρ και το ξερακιανό beach boy είναι κοντά στα 60, δεν μπορείς να έχεις απαιτήσεις για προσέλκυση τουριστών υψηλού επιπέδου.

ΟΣΟ μπαίνουμε πιο δυναμικά στο καλοκαίρι τόσο πληθαίνουν οι πολιτιστικές (;) εκδηλώσεις. Όχι μόνο στην πόλη αλλά και στην ενδοχώρα. Μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις οι εκδηλώσεις είναι περισσότερες απ’ όσες μπορούμε να καταναλώσουμε. Κάπου χάνεται το μέτρο μαζί με την μπάλα. Αυτό δε σημαίνει ότι όλες οι εκδηλώσεις είναι του «πεταματού». Κάποιες είναι πραγματικά ξεχωριστές και προάγουν τον πολιτισμό. Κάποιες φορές ωστόσο ζητούμενο δεν είναι η υψηλή τέχνη. Αρκεί να μην κουράζονται τα αυτιά και τα μάτια μας.

O.. Επικρητικός