Από 4-12 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί φέτος το 4ο Aegean Arts Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής και Τέχνης.

“Με το σκεπτικό ότι η επιστήμη και η τέχνη συμβαδίζουν, από τη φετινή χρονιά δίνουμε τη σκυτάλη και σε νέους επιστήμονες. Ανυπομονούμε να μας εμπλουτίσουν με τις γνώσεις τους για τις τελευταίες εξελίξεις στην έρευνα. Είναι γνωστό ότι από μικρές ηλικίες διαμορφώνεται ο χαρακτήρας και η εικόνα των παιδιών για την κοινωνία. Για το λόγο αυτό, ξεκινάμε τον 1ο Διεθνή Διαγωνισμό Παιδικής Ζωγραφικής, καθώς και μια σειρά καλλιτεχνικών και επιστημονικών εκδηλώσεων, στις οποίες παιδιά μικρής (και μεγάλης!) ηλικίας θα μπορούν να συμμετάσχουν, ‘’τονίζουν οι διοργανωτές.

Το πρόγραμμα

Τρίτη 4 Iουλίου 19:30-21.00 στο Μουσείο Πολιτιστικού Συλλόγου Επισκοπής: Έναρξη έκθεσης του 1ου Aegean Arts Διεθνούς Διαγωνισμού Παιδικής Ζωγραφικής 2017 “Tα Χρώματα της Αγάπης”.

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό 19:30-21:00 καθ’όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ.

To βράδυ της 12 Ιουλίου θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ (http://aegeanartsfestival.wixsite.com/aafa) τα αποτελέσματα του 1ου Aegean Arts Διεθνούς Διαγωνισμού Παιδικής Ζωγραφικής 2017 “Tα Χρώματα της Αγάπης”.

Τρίτη 4 Ιουλίου 21:30 στο πάρκο Παναγιωτάκη Επισκοπής Πεδιάδος συναυλία με τους Γιώργο Ανδρέου, Γιώργο Καζαντζή και Κορίνα Λεγάκη.

Τετάρτη 5 Ιουλίου 21:30 στο πάρκο Παναγιωτάκη, παρουσίαση “Ιατρική Παραστατικών Τεχνών: το χρέος μας προς τους καλλιτέχνες” από την ιατρό, επικεφαλής του μεταπτυχιακού προγράμματος Χαρά Τρούλη. Ακολουθεί ρεσιτάλ πιάνου “Μεταβάσεις” με τον Μάνο Κιτσικόπουλο.

Πέμπτη 6 Ιουλίου 21:30 στο πάρκο Παναγιωτάκη: μουσική δωματίου με τους Petar Dimov (πιάνο), Ozlem Celik (κλαρινέτο), Lysianne Chen (πιάνο) και Charlotte Schoeters (σοπράνο).

Παρασκευή 7 Ιουλίου 21:30 στο πάρκο Παναγιωτάκη παρουσίαση “Ήχος, θόρυβος, μουσική: οι ακουστικές προσλήψεις κατά την ενδομήτρια περίοδο και η σπουδαιότητά τους στην ανθρώπινη ανάπτυξη” με τη Δέσποινα Σκανδαλάκη. Ακολουθεί ρεσιτάλ πιάνου/παρουσίαση “Εικόνες από Ρωσία” με τον Can Okan.

Σάββατο 8 Ιουλίου 21:30 στο πάρκο Παναγιωτάκη “Λέξης ήχος, μουσικής λόγος: Συναντώντας την Κάλλια και την Καρολίνα”. Η dρ. Μαρία Χναράκη, εθνομουσικολόγος, λαογράφος, πολιτισμικός ανθρωπολόγος και καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Drexel (Φιλαδέλφεια-ΗΠΑ), παρουσιάζει το βιβλίο “Δενδρίτες” της Κάλλιας Παπαδάκη. Ακολουθεί ρεσιτάλ πιάνου με την Karolina Pancer- naite.

Κυριακή 9 Ιουλίου 18:00-21:00 στο Μουσείο του Πολιτιστικού Συλλόγου Επισκοπής: “Τα παιδία παίζει”.

18:00 Παιδικό θέατρο

18:15 Προβολή βραβευμένης ταινίας “Άκουσέ με”

19:00 Παρουσίαση βιβλίου “Η Μάγισσα η Aνάποδη” του Χρήστου Κωνσταντουδάκη

19:30 Συναυλία μικρών μαθητών ωδείων και μη.

•Εάν το παιδί/μαθητής (τριa) σας αγαπάει τη μουσική, ξέρει να παίζει ένα μικρό κομμάτι σε οποιοδήποτε μουσικό όργανο και θέλει να συμμετ;eχει, δηλώστε συμμετοχή με το όνομα, ηλικία και όργανο του συμμετέχοντα στο aegeanarts @gmail.com. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων είναι η 1η Ιουλίου 2017.

20:30 "Η Μουσική της Ζωής": Μια παρουσίαση με κλασικό πιάνο συνοδευόμενη από ντοκιμαντέρ, η οποία από κοινού θα αναδείξει την πρόοδο της εξελικτικής βιολογίας από τις διδακτορικές φοιτήτριες, διεθνείς πιανίστριες Στεφανία και Μαριάννα Καψετάκη.

Κυριακή 9 Ιουλίου 21:30 στο πάρκο Παναγιωτάκη, ρεσιτάλ πιάνου με τον Mark Viner.

Δευτέρα 10 Ιουλίου 11:00 στο Μουσείο Πολιτιστικού Συλλόγου Επισκοπής Πεδιάδος: Δωρεάν σεμινάριο πιάνου από τον διεθνώς αναγνωρισμένο πιανίστα και εκλεγμένο πρόεδρο του Alkan Society στην Αγγλία, Mark Viner. Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 5 Ιουλίου 2017. Για περισσσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο [email protected]

Δευτέρα 10 Ιουλίου 21:30 στο πάρκο Παναγιωτάκη: “Αυτοκρατορικό” κονσέρτο πιάνου του Beethoven, με την Ορχήστρα Εγχόρδων Νέων Αθηνών, από τον διεθνώς διακεκριμένο μαέστρο και καλλιτεχνικό διευθυντή της Καμεράτας Αθηνών, Γιώργο Πέτρου. Σολίστ η διεθνώς πολυβραβευμένη Ηρακλειώτισσα πιανίστα και ιατρός Μαριάννα Καψετάκη.

Τρίτη 11 Ιουλίου 21:30 στο πάρκο Παναγιωτάκη: Μουσική δωματίου με τους Ιωάννη Ποταμούση, Γιάννη Γεωργιάδη, Μυρτώ Γεωργιάδου, Λίλυ Δάκα και Θεανώ Σακαλίδου.

Tετάρτη 12 Ιουλίου 11:00 στο Μουσείο Πολιτιστικού Συλλόγου Επισκοπής: Δωρεάν σεμινάριο πιάνου με τον διεθνώς διακεκριμένο πιανίστα και παιδαγωγό Ιωάννη Ποταμούση (www.ioannispotamousis.com). Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 8 Ιουλίου 2017. Για περισσσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο [email protected]

Τετάρτη 12 Ιουλίου 21:30 στο πάρκο Παναγιωτάκη: Αποτελέσματα και τελετή απονομής 1ου Aegean Arts Διεθνούς Διαγωνισμού Παιδικής Ζωγραφικής 2017 “Τα Χρώματα της Αγάπης”.

Τετάρτη 12 Ιουλίου 21:30 στο πάρκο Παναγιωτάκη: “Συναυλιακός Ερωτόκριτος” του Δημήτρη Μαραμή. Ερμηνεύουν οι Θοδωρής Βουτσικάκης, Ελένη Δημοπούλου και Μέλα Γεροφώτη.