Τον υποβιβασμό του Ηρακλή και την παραμονή του Λεβαδειακού αποφάσισε στην χθεσινή της συνεδρίαση η Σούπερ Λίγκα.

Η διοργανώτρια προχώρησε στην επικύρωση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος της σεζόν 2016-2017, τόσο για την κανονική διάρκεια, όσο και για τα πλέι οφ και αποφάσισε να τοποθετήσει τον Ηρακλή στην προτελευταία θέση εξαιτίας της μη αδειοδότησής του και ταυτόχρονα έφερε τον Λεβαδειακό μία θέση πιο πάνω, με τους Βοιωτούς να μένουν στην κατηγορία. 

Ωστόσο, ο «Γηραιός» για τη συγκεκριμένη υπόθεση έχει προσφύγει στο Διαιτητικό Δικαστήριο, το οποίο αποτελεί τη μόνη του ελπίδα για να μην υποβιβαστεί. 

Η μοναδική ομάδα που ψήφισε εναντίον του υποβιβασμού του Ηρακλή ήταν ο Παναθηναϊκός ενώ κατέθεσε και ένσταση σχετικά με την επικύρωση της βαθμολογίας των πλέι οφ, ζητώντας να αφαιρεθούν οι βαθμοί τόσο από τους ίδιους, όσο και από τον ΠΑΟΚ από την επόμενη χρονιά και όχι από τη φετινή του μίνι πρωταθλήματος. Αυτό όμως δεν πέρασε, με τον Ηρακλή να είναι η μόνη ομάδα που υποστήριξε τον Παναθηναϊκό.

Στο ΔΣ της Σούπερ Λίγκα, συζητήθηκε και η πρόταση της Forthnet για μείωση κατά 20% του ποσού που προβλέπεται να πάρουν οι ομάδες για τις δύο επόμενες αγωνιστικές περιόδους, βάσει του συμβολαίου που έχουν υπογράψει οι δύο πλευρές.

Μάλιστα, πριν το ΔΣ υπήρξε νέα συνάντηση μεταξύ Λίγκας και NOVA, με την δεύτερη να κατεβάζει το ποσοστό μείωσης κατά 10%, κάτι που βρίσκει επίσης αντίθετη την συντριπτική πλειοψηφία των ΠΑΕ. Πλέον αναμένεται να υπάρξει νέα επαφή των δύο πλευρών, με αρκετές ομάδες να έχουν χτυπήσει και την πόρτα του ΟΤΕ.

Από την σύμβαση της Σούπερ Λίγκα με την Forthnet, η οποία ολοκληρώνεται σε δύο χρόνια, εξαιρείται ο ΠΑΟΚ, καθώς αποφάσισε να μην την υπογράψει. Εξάλλου όπως αποφασίστηκε χθες στις 13 Ιουλίου ορίστηκε η κλήρωση του νέου πρωταθλήματος, στα γραφεία της διοργανώτριας αρχής.