ΚΑΛΗΜΕΡΑ και προσοχή στις υψηλές θερμοκρασίες. Γκρινιάζαμε, γκρινιάζαμε με την αστάθεια του καιρού και τώρα που σταθεροποιήθηκε με θερμοκρασία πάνω από τους 30 βαθμούς Κελσίου μάς κακοφαίνεται. Δεν μάς βρίσκει κανείς.

ΑΛΛΑ ας μην γκρινιάζουμε, Σαββατοκύριακο είναι και οι παραλίες μἀς περιμένουν. Κάτι είναι και αυτό. Στο μεταξύ η εβδομάδα που έρχεται θα κυλήσει με τον υδράργυρο ψηλά ή και ακόμα ψηλότερα εκεί στα τέλη του μήνα αρχές του άλλου.

ΤΟ ΝΑ παλέψουμε τη ζέστη δεν αρκεί από μόνο του. Είναι βλέπετε και τα σκουπίδια στους δρόμους και τις πλατείες, που κάνουν την κατάσταση ακόμα δυσκολότερη. Διακρίνω πάντως μια πιο ρεαλιστική προσέγγιση από τους πολλούς. Ακόμα και αν έπεσαν θύματα εμπαιγμού οι συμβασιούχοι-λένε- δεν μπορούν να κρατούν πόλεις και πολίτες ομήρους των σκουπιδιών.

ΑΝ ΤΟΥΣ φταίει ο Σκουρλέτης που καλλιέργησε προσδοκίες για μονιμοποίηση των συμβασιούχων, δεν μπορεί να την πληρώνει ο κοσμάκης και ν’ απειλείται η δημόσια υγεία.

ΚΑΙ ΟΥΤΕ η κυβέρνηση μπορεί να νομίζει ότι… καθάρισε βάζοντας τον Τζανακόπουλο να λέει ότι για τη σημερινή κατάσταση των συμβασιούχων φταίνε οι πολιτικές ομηρείας των προηγούμενων (κυβερνήσεων).

ΚΑΙ ΤΑ ρέστα ζητά τώρα η Τουρκία από την Ελλάδα, με αφορμή τις χλιαρές -η αλήθεια είναι- διαμαρτυρίες για την ανάγνωση του Κορανίου μέσα στην Αγιά Σοφιά, που προκάλεσαν ακόμα και την παρέμβαση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Η Τουρκία καλεί την Ελλάδα να γίνει πιο μοντέρνα και δημοκρατική χώρα και να σέβεται όλες τις θρησκείες! Για δες ποιος μιλάει…

ΕΚΑΤΟ ΔΕΚΑΤΡΙΑ (113) προαπαιτούμενα αφήσαμε… κάβα για τους επόμενους μήνες, στο πλαίσιο της εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος διάσωσης, που μας έχουν επιβάλει οι δανειστές. Όχι τίποτα άλλο, αλλά για να έχουμε να πορευόμαστε.

ΚΑΙ ΑΦΟΥ έχουμε κάβα στα προαπαιτούμενα γιατί να μην πάρουμε μια παράταση στις φορολογικές δηλώσεις; Η προθεσμία λήγει την Παρασκευή και εκκρεμεί ακόμα η υποβολή 2,4 εκατομμυρίων φορολογικών δηλώσεων. Οι ημέρες δεν φτάνουν και όλα δείχνουν παράταση μέχρι τα μέσα Ιουλίου. Αλλά ας περιμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις.

ΜΕ ΣΤΑΘΕΡΟΥΣ ρυθμούς συνεχίζεται η κατρακύλα της αγοράς των ακινήτων, καθώς οι ειδικοί καταγράφουν πτώση στις τιμές τουλάχιστον 50% από τις αντικειμενικές αξίες. Πάντως η αγορά ακινήτων στην Κρήτη θεωρείται από πολλούς ακόμα ακριβή.

O.. Επικρητικός