
Με τα μπάνια του λαού θα χτυπήσει ο ΕΝΦΙΑ φέτος το καλοκαίρι κάνοντας δύσκολη τη ζωή για εκατομμύρια φορολογούμενους. Τα πρώτα ραβασάκια θα ξεκινήσουν να αποστέλλονται μέσα στον Ιούλιο και οι περισσότεροι από 7 εκατομμύρια φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων (κοντά στα 1,3 - 1,5 δισ. ευρώ) μέχρι τα τέλη Αυγούστου,εκτός και αν δοθεί παράταση στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων 2017 για μετά τις 30 Ιουνίου.
Τα ραβασάκια θα συνεχίσουν να αποστέλλονται και τον Αύγουστο, οπότε και θα έρθει η ώρα του ΕΝΦΙΑ. μέχρι τώρα, τα ειδοποιητήρια θα αναρτηθούν στο Taxis μέσα στον Αύγουστο και ο φόρος θα πρέπει να πληρωθεί σε 4-5 μηνιαίες δόσεις. Με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα:
•Ο ΕΝΦΙΑ του 2017 θα υπολογιστεί με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που υπολογίστηκε ο περσινός και το μόνο το οποίο θα εξεταστεί είναι το ενδεχόμενο τροποποιήσεων στην περιουσιακή κατάσταση του κάθε ιδιοκτήτη (αγορές, πωλήσεις, γονικές παροχές, κληρονομιές κ.τ.λ.)
•Δεν θα επιβληθεί συμπληρωματικός φόρος στα αγροτεμάχια, κάτι που σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες γης θα απαλλαγούν και φέτος από επιβαρύνσεις συνολικού ύψους τουλάχιστον 250.000.000 ευρώ.
•Θα εξεταστεί την τελευταία στιγμή το ενδεχόμενο να παραταθεί η περίοδος αποπληρωμής του ΕΝΦΙΑ έως και τον Ιανουάριο του 2018, προκειμένου να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι που θα πληρωθούν ταυτόχρονα και ΕΝΦΙΑ και φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων και τέλη κυκλοφορίας.

