
ΚΑΛΗΜΕΡΑ και να προσέχετε τον ήλιο. Ο θερμός κλοιός που σφίγγει την Ευρώπη φτάνει και στη χώρα μας. Τόσο καιρό λέγαμε «και πού να σφίξουν οι ζέστες» και τώρα λουζόμαστε στον ιδρώτα.
ΚΑΙ ΜΕ τέτοιες ζέστες, να θέλεις να φτάσεις πιο γρήγορα στο αυτοκίνητό σου για ν’ αποφύγεις την ηλίαση και να είναι κλειδωμένη η pύλη του Αγίου Γεωργίου, που σε βγάζει στην Ικάρου από την πλατεία Ελευθερίας. Και άντε να μαντέψεις εσύ μέσα στο λιοπύρι του καλοκαιριού ότι η πύλη δουλεύει… ώρες καταστημάτων! Δουλευόμαστε;
ΑΥΤΟΙ που μας δουλεύουν σίγουρα είναι οι Τούρκοι, που ψάλλουν το Κοράνι μέσα στην Αγιά Σοφιά. Αλλά βρίσκουν και τα κάνουν. Εμείς πάλι φτιάχνουμε το τζαμί στο Βοτανικό επειδή σεβόμαστε τις θρησκευτικές ελευθερίες των άλλων. Να δούμε πότε θα σεβαστούμε και τους εαυτούς μας.
ΚΑΙ ΜΙΑΣ που ο λόγος περί σεβασμού, τι θα γίνει με τους σωρούς των απορριμμάτων που έκαναν την εμφάνισή τους και στο Ηράκλειο; Οι συμβασιούχοι μπορεί να έχουν χίλια δίκια, αλλά σίγουρα τα δίκια αυτά δεν φτάνουν μέχρι την μετατροπή των πόλεων σε χωματερές. Ποια λογική υποχρεώνει δημότες και επισκέπτες να κυκλοφορούν ανάμεσα σε σκουπίδια με θερμοκρασίες που ξεπερνούν τους 30 βαθμούς Κελσίου; Μέσα στα σκουπίδια κανείς δεν θα βρει το δίκιο του.
ΟΥΤΕ αυτοί που αυτοκτονούν βρίσκουν το δίκιο τους. Τα κρούσματα επανακάμπτουν πάλι στον τόπο μας και προκαλούν μόνο θλίψη για τις επαναλήψεις του απονενοημένου. Το μόνο παρήγορο είναι ότι τουλάχιστον σε αυτή τη φάση οι αυτοκτονίες δεν αποδίδονται στην κυβερνητική πολιτική. Τώρα οι αυτοκτονίες δεν έχουν πολιτικό μπαγκράουντ και δεν σχετίζονται με την κρίση. Είναι και αυτό μια πρόοδος στη γενικότερη μιζέρια μας.
ΔΙΚΙΟ πάντως έχει ο Τσίπρας που στην τελευταία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου έστειλε το μήνυμα στους υπουργούς ότι φέτος διακοπές δεν έχει. Μπορεί η απαγόρευση να ήταν για το προφανές (στρωθείτε στη δουλειά για την προώθηση του κυβερνητικού έργου), αλλά, εφόσον ισχύσει, γλυτώνει την κυβέρνηση από πολλές κακοτοπιές. Θυμάστε το σούσουρο που έγινε του Αγίου Πνεύματος όταν για ένα τριήμερο του Τζανακόπουλου στη Τζια το κράτος πλήρωσε 900 ευρώ για τα έξοδα και τη διαμονή της φρουράς του!
O.. Επικρητικός

