Διευκρινίσεις για το τι ακριβώς διεμήφθη στις επικοινωνίες που είχε με τον υπουργό Εθικής Άμυνας Πάνο Καμμένο αλλά και στις συναντήσεις του με την εισαγγελέα Ειρήνη Τζίβα και τον αξιωματικό του Λιμενικού Παναγιώτη Χριστοφορίδη δίνει ο ισοβίτης Μάκης Γιαννουσάκης, καταδικασμένος για την υπόθεση του πλοίου Noor-1, σε συνέντευξή του στο Unfollow.

Μετά το ηχητικό ντοκουμέντο των συνομιλιών που είχε ο καταδικασμένος εφοπλιστής Μάκης Γιαννουσάκης με τον αξιωματικό του Λιμενικού Παναγιώτη Χριστοφορίδη, όπου γίνονταν αναφορές σε συναντήσεις και συζητήσεις του ισοβίτη Γιαννουσάκη με τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο, ο Μάκης Γιαννουσάκης παραχώρησε τηλεφωνική συνέντευξη στο περιοδικό Unfollow.

Ο Μάκης Γιαννουσάκης, που έκανε λόγο για εκβιασμούς, ώστε να προχωρήσει σε ενοχοποιητική κατάθεση για τον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη στη συνέντευξή του επιβεβαιώνει όσα περιλάμβανε το αρχικό ρεπορτάζ, και δίνει περισσότερες λεπτομέρειες και διευκρινίσεις για το τι ακριβώς διεμήφθη στις επικοινωνίες με τον Πάνο Καμμένο αλλά και στις συναντήσεις με την εισαγγελέα Τζίβα και τον Παναγιώτη Χριστοφορίδη. 

Μεταξύ άλλων αναφέρει:

Ερώτηση: Σε σχέση μ’ αυτά που δημοσιεύσαμε, τις συνομιλίες σας, τα τηλεφωνήματα και όλα τα σχετικά, σας έχει πάρει στις 17 Ιανουαρίου τρεις φορές ο κ. Καμμένος;

- Ναι.

- Τι σας είπε;

- Τι μου είπε; Να δώσω την κατάθεση, αυτό που έχω καταθέσει. Ότι είναι μαζί μου η κυβέρνηση και να δώσω την κατάθεση. Να μη φοβάμαι τίποτα, θα μου στείλει αστυνομία, θα μου στείλει… Αυτά, αυτά.

- Πριν από τις 17 Ιανουαρίου είχε υπάρξει άλλη επικοινωνία;

- Όχι.

- Άρα την πρώτη φορά που σας παίρνει ο κ. Καμμένος είναι 17 Ιανουαρίου, 9 η ώρα το βράδυ;

- Ναι, και είναι κι η μέρα που έρχεται η [σ.σ.: εισαγγελέας] Τζίβα, ναι.

- …Δηλαδή η πρώτη επαφή που είχατε με τον Καμμένο ήταν «γεια σου, είμαι ο Πάνος Καμμένος, έρχεται η Τζίβα να καταθέσεις»;

- Ναι.

- Έχει σημασία αυτό που σας ρώτησα προηγουμένως και μου απαντήσατε ότι εσείς δεν είχατε πάρει ποτέ τηλέφωνο τον κ. Καμμένο. Διότι ο κ. Καμμένος…

- Τον πήρα μετά. Αυτός με πήρε πρώτη φορά.

- Αλλά την πρώτη φορά σας πήρε στις 17 Ιανουαρίου. Και η πρώτη επαφή του, η πρώτη, η πρώτη συνομιλία μαζί σας…

- Ναι.

- …ήταν: «Θα έρθει η εισαγγελέας να δώσεις κατάθεση».

- «Καπετάνιε, είμαστε μαζί σου», έτσι ακριβώς, «καπετάνιε είμαστε μαζί σου, μην φοβάσαι τίποτα, θα έρθω να καταθέσω και στο δικαστήριό σου υπέρ σου. Θα έρθει η εισαγγελέας να δώσεις κατάθεση. Τώρα». Και του λέω: «Τώρα; Τέτοια ώρα;». Μου λέει «ναι». Του λέω «πρώτον, δεν έχω να δώσω κατάθεση». Μου λέει «σε παρακαλώ, δώσ’ της κάποια στοιχεία τότε».

- Τι άλλο σας είπε; Γιατί υπάρχουν τρεις κλήσεις απ’ τις 9 μέχρι τις 10 εκείνο το βράδυ.

- Ε, αυτά ήταν, αυτά ήταν, ότι… δηλαδή επέμενα εγώ ότι δεν την θέλω και «όχι, θα ‘ρθει». «Δεν την θέλω», «όχι, θα ‘ρθει».

- … Άρα η κ. Τζίβα έπαιρνε τον κ. Κοντονή να του πει, να τον ενημερώσει ότι δεν δίνατε κατάθεση.

- Ότι δεν δίνω κατάθεση κι ότι μπορώ να προσκομίσω τα εξτρέ των λογαριασμών μου, μόνο αυτό. Φαντάζομαι αυτό του πε, εγώ δεν είπα κάτι άλλο.

- Επί τρεις ώρες, δηλαδή, εσάς όμως προσπαθούσε να σας πείσει – εντάξει, τη μία ώρα σας είχε βγαλμένο έξω και μιλούσε κατά δική της ομολογία προς εσάς με τον κ. Κοντονή…

- Ναι.

- Τις άλλες δυο ώρες ποια ήταν η συζήτηση μαζί της;

Ότι ο… ο Μαρινάκης είναι μπλεγμένος, ότι θα γίνει πρόβλημα, θα γίνει αυτό… ότι «θα σε προστατεύσουμε» και τέτοια, όχι όμως στο επίπεδο της πίεσης. Δηλαδή δεν θέλω να πω κάτι για τη γυναίκα… Δηλαδή αυτή κάποιος την είχε πείσει ότι εγώ λέω ότι ο Μαρινάκης είναι ένοχος.

- Άρα δηλαδή αυτή η γυναίκα ήρθε προετοιμασμένη να πάρει μια κατάθεση για…

- Ακριβώς. Για την ενοχή του Μαρινάκη.

- Και όταν ήρθε κι έκατσε μαζί σας, προσπαθούσε μ’ έναν τρόπο να σας χαλαρώσει για… 

- ... Και ξαφνικά, 9 η ώρα να σας πάρει ο κ. Καμμένος και να σας πει «έρχεται τώρα εισαγγελέας».

Ναι, ναι, γιατί εγώ είχα την τακτική που είχα πει στη μήνυσή μου. Εγώ είχα μια τακτική που μου την επιβάλανε: συγκαταβατική και στο να μην είμαι κόντρα τους. Και ν’ αφήνω πάντα ενδεχόμενο ότι είναι ένοχος ο Βαγγέλης. Όπως έγινε και με την εντός εισαγωγικών συνέντευξή μου. Μου είχανε επιβάλει αυτό. Και κάθε φορά που ερχόντουσαν, εγώ τους παγίδευα για να τους γράψω, αλλά μου αλλάζανε χώρους, συνέχεια. Κάποια στιγμή το κατάφερα κι αυτό έγινε στις 20 Μαρτίου. Οπότε τελείωσε. Μπορεί όλο αυτό, ξέρετε, και στον υπουργό ακόμα να πήγε ο Χριστοφορίδης και να έχει πει «εμένα μου ‘χει πει ο Γιαννουσάκης ότι ο Μαρινάκης μετέφερε ναρκωτικά». Εγώ δεν το ξέρω.

- Άρα εσείς, αντίστοιχες συνομιλίες με αυτήν της 20ής Μαρτίου έχετε ξανακάνει με τον…

- Όχι, έχω κάνει προσπάθεια. Αλλά μου αλλάζανε χώρο πάντα.

- Όχι. Έχετε κάνει προσπάθεια να τους γράψετε μου είπατε.

- Ναι, ναι, ναι.