Η οικονομία της χώρας είναι έτοιμη να στηθεί ξανά στα πόδια της, είπε από το Ηράκλειο ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, κ. Γιώργος Κατρουγκαλος.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που δόθηκε το περασμένο Σάββατο στα γραφεία της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ παρουσία των βουλευτών Σωκράτη Βαρδάκη και Νίκου Ηγουμενίδη καθώς και του γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου, Γιάννη Παυλιδάκη, ο κ. Κατρούγκαλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα του Eurogroup, την αισιοδοξία του για την αναπτυξιακή πορεία της χώρας, καθώς και την βεβαιότητά του για προσέλκυση νέων επενδύσεων.

Ο Γ. Κατρούγκαλος εξαπέλυσε επίθεση στη Νέα Δημοκρατία λέγοντας πως δεν χρεοκόπησε η χώρα αλλά το αφήγημα της καταστροφολογίας και της εκλογολογίας που διατύπωσε η αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ υπενθύμισε τις δηλώσεις του αντιπροέδρου τη ΝΔ Α. Γεωργιάδη που είχε πει: «Να μην κλείσει η αξιολόγηση. Αυτό που θέλουμε εμείς είναι εκλογές τώρα». Και ο υπουργός συμπέρανε: «Αντί λοιπόν να χρεοκοπήσει η χώρα, χρεοκόπησε αυτό το αφήγημα της καταστροφολογίας και της εκλογολογίας». Ακόμη ο Γ. Κατρούγκαλος υπογράμμισε: «Υπάρχει πάνω από 1,5 χρόνος μέχρι το 2019 για να αναπτυχθούν τα μέτρα τα θετικά ανάκαμψης της οικονομίας που καταγράφονται και στο Eurogroup». Αφού τόνισε ότι «με αισιοδοξία πρέπει να βλέπουμε το μέλλον τόσο πολιτικά όσο και οικονομικά», μίλησε για αλλαγή σελίδας. «Η απόφαση του Eurogroup είναι ένας σημαντικός σταθμός, νομίζω πράγματι πως μπορούμε να μιλάμε για αλλαγή σελίδας, διότι τελειώνει η αβεβαιότητα. Θα έχουμε μια εκταμίευση αρκετά καλή που θα επιτρέψει να καλύψουμε και ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ. Επίσης σημείωσε ότι για πρώτη φορά συνδέθηκε η αποπληρωμή του χρέους με την ανάπτυξη. Ακόμη ανέφερε ότι με τη συμφωνία επιτυγχάνεται ο διπλός στόχος της κυβέρνησης να ξανασταθεί η οικονομία στα πόδια της και να οδηγηθεί η χώρα στην έξοδο από την επιτροπεία το καλοκαίρι του 2018. Ιδιαίτερες αναφορές έκανε ακόμη για τα σημάδια ανάκαμψης της οικονομίας καθως και για την αύξηση των εξαγωγών και των επενδύσεων από το εξωτερικό. «Σας βεβαιώνω -συνέχισε- ότι υπάρχει ένα έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον που μέχρι στιγμής δεν είχε εκδηλωθεί γιατί και οι επενδυτές περίμεναν να δουν πού θα καταλήξει η υπόθεση με το Eurogroup» επεσήμανε ο Γ. Κατρουγκαλος.

Στην Κρήτη η ελληνορωσική συνάντηση

Τέλος, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε και στη συνάντηση με τον υπουργό Μεταφορών της Ρωσίας Μαξίμ Σοκόλοφ, που βρέθηκε στο Ηράκλειο για την προετοιμασία της μικτής διυπουργικής επιτροπής που θα γίνει στη Μόσχα τον προσεχή Νοέμβριο, στις προοπτικές ευρύτερης συνεργασίας Ρωσίας -Ελλάδας, στο καλό κλίμα μεταξύ των δύο χωρών καθώς και στη σημασία της επιλογής της Κρήτης για αυτή τη συνάντηση.