ΚΑΛΗΜΕΡΑ! Άντε και το φάγαμε το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουνίου, αλλά ο καιρός δεν λέει να σταθεροποιηθεί. Τι ήταν πάλι και τούτο χθες; Μια κουφόβραση, μια υγρασία, ένα μούχλιασμα, ύστερα βροχούλα… μας έφταιγαν και τα ρούχα μας εκτός από τα ορμονικά μας.

ΑΥΤΗ η σύγχυση του καιρού φαίνεται να επηρεάζει πρωτίστως και την κυβέρνηση. Ακόμα πανηγυρίζουν κάποια μέλη της, με πρώτο και καλύτερο τον πρωθυπουργό για τα αποτελέσματα της τελευταίας συνεδρίασης του Eurogroup, σε βαθμό τέτοιο που σε κάνουν ν’ αναρωτιέσαι: Μα είναι πολιτικοί ή πολιτικάντηδες;

ΜΕΧΡΙ και τη Γεροβασίλη πείραξαν τα up και down του καιρού. Η πρώην κυβερνητική εκπρόσωπος και νυν υπουργός μάς λέει ότι βρισκόμαστε λίγα βήματα πριν την έξοδο από την επιτροπεία, ενώ υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε διαρκή σύγκρουση με τα κατεστημένα. Ώρες είναι να μας πει ότι συγκρούονται και με τους εαυτούς τους!

ΠΑΝΤΩΣ το γενικά αλληλοσυγκρουόμενο ΔΝΤ στην προκειμένη περίπτωση έχει ξεκάθαρη στάση, όπως αυτή εκφράζεται διά στόματος Κριστίν Λαγκάρντ, μετά τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης: “Συμφωνία 13 μηνών, αλλά χωρίς λεφτά από μέρους μας”.

ΣΤΑΘΕΡΟΙ και οι ξένοι οικονομικοί οίκοι, που διατυμπανίζουν ότι η απόφαση του Eurogroup δεν συνιστά καμία αλλαγή για τις αγορές. Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα…

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ, ωστόσο, είναι σε κάτι παραπάνω από σύγχυση. Οι «σκληροί» του Βερολίνου κατηγορούν τον Σόιμπλε ότι μας έκανε και χάρη, αποσιωπώντας- λένε- στη Βουλή το κόστος της συμφωνίας! Τι άλλο θ’ ακούσουμε ακόμα;

ΝΑ ΕΙΝΑΙ καλά ο Ερντογάν που έρχεται να επιβεβαιώσει ότι υπάρχουν και χειρότερα. Η Ελλάδα- είπε ο Τούρκος πρόεδρος- κρύβει δέκα τρομοκράτες που έφυγαν από εδώ. Και μάλιστα χαρακτηρίζει… ανοησίες το επιχείρημα της Ελλάδας ότι πρόκειται για θέμα της δικαιοσύνης. Κρίνοντας με τα δικά του μέτρα και σταθμά, ίσως να μην έχει και άδικο.

ΕΚΤΙΜΩ πάντως ότι η επόμενη επίθεσή του θα είναι στη δικαιοσύνη των ΗΠΑ, καθώς οι αμερικανικές αρχές εξέδωσαν και νέα εντάλματα για τη σύλληψη ανδρών της προεδρικής φρουράς του, μετά τα βίαια επεισόδια σε βάρος διαδηλωτών, έξω από την τουρκική πρεσβευτική κατοικία στην Ουάσιγκτον.

O.. Επικρητικός