Η Μποφίλιου κλικάρει... στο ασφαλές διαδίκτυο

«Μην κλικάρεις εν λευκώ». Για να πιάσει τον.. παλμό της νεολαίας, το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας επιστράτευσε τη δημοφιλή ερμηνεύτρια, Νατάσα Μποφίλιου, η οποία πρωταγωνιστεί στο σποτ με τίτλο «Μην κλικάρεις εν λευκώ». Το κέντρο προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς για τους κινδύνους που κρύβει η ενασχόληση με τον ψηφιακό κόσμο. Το τηλεοπτικό σποτ του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ διανεμήθηκε σε τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας, συνοδευόμενο από τη σχετική απόφαση του ΕΣΡ.

Το «φιλέτο»… αφοδευτήριο

Επειδή υπάρχει κίνδυνος να χαρακτηριστούμε ρατσιστές, ας ξεκαθαρίσουμε εξαρχής ότι θα είμαστε οι τελευταίοι που δεν θα προασπιστούμε τα δικαιώματα των Ρομά. Από ’κει και πέρα όμως υπάρχουν και υποχρεώσεις και κανόνες, που προφανώς δεν τηρούνται από τους παροικούντες στην πρώην αμερικάνικη βάση Γουρνών. Το περιβόητο φιλέτο που όλο αξιοποιείται και όλο αναξιοποίητο παραμένει, εσχάτως κατοικείται και από Ρομά. Σχεδόν 100 μέτρα από το Ενυδρείο έχει στηθεί ένας μίνι καταυλισμός με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την αισθητική, τη δημόσια υγεία και την πάσης φύσεως ρύπανση. Δεν γνωρίζω για τις κινήσεις του Δήμου Χερσονήσου, το διοικητήριο του οποίου είναι όμορο με τον καταυλισμό, αλλά ούτε και τις προθέσεις της ΕΛ.ΑΣ, που κατά καιρούς κάνει επιχειρήσεις στους καταυλισμούς που ξεφυτρώνουν, αλλά το πρόβλημα παραμένει άλυτο. Τουλάχιστον ας μεριμνήσει κάποιος για τα αφοδεύματα που… κοσμούν το χώρο πάνω από την παραλία.

Η καταγγελία και η ταλαιπωρία

Μαθαίνουμε ότι μία ανώνυμη επιστολή-καταγγελία στον οικονομικό εισαγγελέα έμελλε να βάλει σε δικαστική περιπέτεια τη διοίκηση του ΙΤΕ επί προεδρίας του νυν αναπληρωτή υπουργού Έρευνας και Καινοτομίας, Κώστα Φωτάκη. Αφορμή, λένε οι πληροφορίες, στάθηκε η συνέχιση της χορήγησης επιδομάτων στους εργαζόμενους παρά τις μνημονιακές περικοπές. Για την υπόθεση διεξήχθη ειδική ανάκριση, η οποία περατώθηκε πριν από λίγες ημέρες, αφού προηγήθηκαν οι απολογίες όσων είχαν κληθεί να δώσουν εξηγήσεις για την κατηγορία της απιστίας στην υπηρεσία. Αυτό που υπερτονίστηκε με στοιχεία και ντοκουμέντα είναι ότι τα επιδόματα αυτά δόθηκαν σε γνώση της Πολιτείας, όλα έγιναν νόμιμα και δεν υπήρξαν παρατυπίες ή εν κρυπτώ διαδικασίες. Από την άλλη επισημάνθηκε ότι τα επιδόματα αυτά δεν προέρχονται από κρατικά κονδύλια και συνιστούν επιβράβευση των προσπαθειών των στελεχών του ΙΤΕ που διακρίνεται παγκοσμίως. Για την ιστορία, στους απολογηθέντες δεν επιβλήθηκε κανένας περιοριστικός όρος.

Οι ερμηνείες

Το προχθεσινό Eurgroup διχάζει την κυβέρνηση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά αυτό ήταν αναμενόμενο. Εξαρχής ήταν γνωστό ότι θα έδιναν διαφορετικές ερμηνείες για τα αποτελέσματα της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πάντως επιθυμεί τη συζήτηση του θέματος προ ημερησίας διατάξεως στη Βουλή για να επιτεθεί στον πρωθυπουργό. Ανάλογες διαθέσεις έχει και η Φώφη Γεννηματά που κάνει λόγο για άλμα κάτω από τον πήχη.

e-mails… σοκ

Τρέχουν και δεν φτάνουν οι κάτοχοι ανασφάλιστων οχημάτων σε τοπικό επίπεδο, καθώς τα βαριά πρόστιμα που τους έχουν βεβαιωθεί πέρασαν πλέον στην εφορία. Όσοι … ξέχασαν να ασφαλίσουν τα οχήματά τους ενημερώθηκαν με υπηρεσιακά e-mails. Οι μη συνεπείς και οι έχοντες αδυναμία να πληρώσουν τα ασφάλιστρα των οχημάτων τους βιώνουν ένα σοκ. Και είμαστε ακόμα στην αρχή…

Μια συμμετοχή - έπος

Σε βίντεοκλιπ πρωταγωνιστεί ο πρώην περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης. Ο κ. Ψωμιάδης στο βίντεο κλιπ για το τραγούδι «Σε λέω» του Γιάννη Ρέλλη υποδύεται έναν ισχυρό άνδρα που κλέβει τη σύντροφο του τραγουδιστή. Αρχικά εμφανίζεται να υπογράφει κάποια χαρτιά στο γραφείο του, ενώ η μοιραία συνάντηση των δύο γίνεται όταν ο Παναγιώτης Ψωμιάδης σηκώνει από το έδαφος την τσάντα της... πέτρας του σκανδάλου, όταν συναντιούνται τυχαία στον δρόμο. Κατά τη διάρκεια του βίντεο κλιπ ο πρώην περιφερειάρχης επιδεικνύει και τις φωνητικές του δυνατότητες τραγουδώντας στίχους από το τραγούδι, ενώ δεν διστάζει και να χορέψει. Άντε με το καλό και στον δίσκο.

V

Έξι εκατομμύρια επιβάτες μεταφέρει καθημερινά το μετρό της Μόσχας, όπως αποκάλυψε χθες κατά την εκδήλωση στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης ο Ρώσος υπουργός Μεταφορών Μαξίμ Σοκόλοφ. Μάλιστα εντυπωσιάστηκε από το γεγονός ότι ο πρύτανης Οδυσσέας Ζόρας, που παρεμπιπτόντως του έδωσε το μετάλλιο του Πανεπιστημίου Κρήτης, γνώριζε και ανέφερε το όνομα του σχεδιαστή της κολοσσιαίας υποδομής στη ρωσική πρωτεύουσα. Κατά τη χθεσινή εκδήλωση για την επιχειρηματικότητα καταδείχτηκε ότι η Ρωσία δεν εστιάζει στην ενίσχυση των σχέσεων μόνο με την Ελλάδα, αλλά και ειδικότερα με την Κρήτη, καθώς διέγνωσε πολλά σημεία επαφής.

Δεν είναι στραβός ο γιαλός, στραβά αρμενίζουμε...

Όσο για τον καταυλισμό του Ξενία στον Καρτερό, μια από τα ίδια με τον κίνδυνο ορατό για ακόμα χειρότερα. Τα προσωπικά είδη των λουόμενων της γειτονικής παραλίας είναι δέλεαρ για τα νεαρά Τσιγγανόπουλα που κοντοστέκονται στις ομπρέλες όσο οι λουόμενοι είναι στη θάλασσα.

Μια θάλασσα που σε κάθε περίπτωση δεν προσφέρεται για το πλύσιμο κουβερτών και μάλιστα με τη χρήση απορρυπαντικού. Δεν είναι στραβός ο γιαλός, στραβά αρμενίζουμε.

Μπλόκο στη δόση;

Προσπάθεια να υποβαθμίσει το θέμα που έχει προκύψει με τις αντιδράσεις του Ισπανού υπουργού Οικονομικών, Λουίς Ντε Γκίντος, ο όποιος διαμαρτύρεται για τη δίωξη Ισπανού πρώην στελέχους του ΤΑΙΠΕΔ, κάνει η κυβέρνηση.

Ο Ισπανός ΥΠΟΙΚ δήλωσε χθες το πρωί προσερχόμενος στο Ecofin του Λουξεμβούργου ότι, αν δεν λυθεί το θέμα που έχει προκύψει με τη δικαστική παραπομπή τριών μελών του Δ.Σ του ΤΑΙΠΕΔ και έξι εμπειρογνωμόνων για απιστία τότε δεν θα γίνει και η εκταμίευση της δόσης. Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι το θέμα δεν είναι σοβαρό και ότι επίλυσή του έχει δρομολογηθεί. Ενδιαφέρον έχει δε ότι στην κυβέρνηση θυμήθηκαν την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης και επαναλαμβάνουν το αυτονόητο.