Μίλησε με Άρη χθες ο Παπαδόπουλος αλλά εκτός απροόπτου λέει “ναι” στον ΟΦΗ και αρχίζει τον προγραμματισμόΜίλησε με Άρη χθες ο Παπαδόπουλος αλλά εκτός απροόπτου λέει “ναι” στον ΟΦΗ και αρχίζει τον προγραμματισμό

Με τη θετική όπως όλα δείχνουν απάντηση του Νίκου Παπαδόπουλου στον ΟΦΗ τελειώνει εκτός απροόπτου σήμερα το θέμα του προπονητή.

Ο 45χρονος τεχνικός συναντήθηκε χθες με τον μεγαλομέτοχο του Άρη Θοδωρή Καρυπίδη, άκουσε τις προτάσεις του που δεν φαίνεται να τον έπεισαν και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει πάρει την απόφαση του που είναι οριστική και θα συνεχίσει στον ΟΦΗ.

Στην κρητική ομάδα, που από την πρώτη στιγμή δήλωναν αισιόδοξοι για την θετική έκβαση της υπόθεσης περιμένουν από ώρα σε ώρα το υπογεγραμμένο συμβόλαιο. Ο Νίκος Παπαδόπουλος το πήρε φεύγοντας μαζί του στη Θεσσαλονίκη για να το εξετάσει και αφού διευθετήθηκαν όλες οι λεπτομέρειες, μετά και την συνάντηση με τον Θοδωρή Καρυπίδη δεν έχει πλέον κανέναν ενδοιασμό. Έτσι αναμένεται να κλείσει και τυπικά ένα θέμα που εξελίχθηκε σε σίριαλ και το οποίο σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα έχει happy end.

Η εξέλιξη αυτή είναι θετική για τον ΟΦΗ αφού κρατάει στη δύναμή του έναν προπονητή που έχει αφήσει τα διαπιστευτήριά του και με τον οποίο θα προσπαθήσει να πετύχει αυτό που δεν κατάφερε πέρυσι. Η υπόθεση τράβηξε σε διάρκεια λόγω της αναβλητικότητας και της αναποφασιστικότητας που υπήρχε στον ΟΦΗ κυρίως σε ό,τι αφορά το οικονομικό. Η παραμονή του Παπαδόπουλου ήταν επιθυμία και των δυο πλευρών, ωστόσο υπήρξαν προβλήματα κατά τις συζητήσεις που καθυστέρησαν σε μεγάλο βαθμό την οριστική κατάληξη της υπόθεσης.

Με την επισημοποίηση της συμφωνίας θα αρχίσει να…τρέχει ο σχεδιασμός για την νέα περίοδο. Ο Παπαδόπουλος έχει ήδη παρουσιάσει τα πλάνα του στη διοίκηση και βάσει αυτών θα συνεχιστούν οι επαφές για τη στελέχωση του ρόστερ. Μέχρι στιγμής έχουν αποχαιρετήσει την ομάδα οι Μητρόπουλος, Μπόατενγκ, Παντίδος, Αντουκόρ, Ράντι ενώ παρελθόν θα αποτελέσει και ο Βαλλιάνος, παρότι ο τεχνικός του ΟΦΗ τον είχε στα σχέδια του. Ουσιαστικά από σήμερα θα κορυφωθούν οι επαφές, κυρίως με τους παίκτες, τους οποίους η τεχνική ηγεσία θέλει να μείνουν και κυρίως τους Βουό, Μάνο. Οι δυο παίκτες αποτέλεσαν την αιχμή του δόρατος στην επίθεση και στην κρητική ομάδα θέλουν να ανανεώσουν τη συνεργασία τους, με τον Βουό πάντως να εξετάζει και προτάσεις από τη Σούπερ Λίγκα.

Καρφιά Νιόπλια

Σαφείς αιχμές στη διοίκηση του ΟΦΗ για ανοργανωσιά άφησε με συνέντευξή του στην ιστοσελίδα contra.gr ο Νίκος Νιόπλιας.

Μερικά χαρακτηριστικά αποσπάσματα από τη συνέντευξη:

«Ήταν επιλογή μου να φύγω. Όπως ήταν επιλογή μου να πάω. Πήγα στον ΟΦΗ στη Γʼ Εθνική σε μια δύσκολη περίοδο που ήταν 12 βαθμούς πίσω, ήθελα να τον βοηθήσω και πίστευα πως θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι. Και πραγματικά, αφού κάναμε κάποια πράγματα και οργανωθήκαμε, καταφέραμε να πετύχουμε το στόχο μας. Η κατάκτηση του τίτλου ήταν κάτι που έπρεπε να γίνει, επιβαλλόταν για την ιστορία του συλλόγου».

«Για να ανέβεις στη Σούπερ Λίγκα χρειάζονται πάρα πολλά πράγματα, που ο ΟΦΗ τα έχει χάσει τα τελευταία χρόνια. Το μεγαλύτερό του πρόβλημα είναι το οργανωτικό. Υπάρχει πρόβλημα στο διοικητικό, χρειάζεται ένα άτομο να διοικεί. Θέλει κάποιον που να «δαγκώσει τη λαμαρίνα». Δεν μπορεί ο καθένας να λέει το μακρύ και το κοντό του».

«Στη μεγάλη κατηγορία λέμε ότι το ποδόσφαιρο είναι προεδρικό, δείξε μου τον πρόεδρό σου να σου πω τι ομάδα είσαι. Φανταστείτε στη Βʼ Εθνική. Αυτά είναι πράγματα που και ο Απόλλων και η Λαμία τα είχαν. Και δικαίως ανέβηκαν και μπράβο τους. Ήταν οι πιο δυνατές ομάδες από κάθε άποψη».

«Ο ΟΦΗ είναι μεγάλη ομάδα και στη Βʼ Εθνική είναι ακόμα μεγαλύτερη. Το μόνο, όμως, που έχει μείνει είναι η φανέλα, το σήμα και ο κόσμος της. Φανταστείτε ότι το καλοκαίρι ξεκινήσαμε και δεν ήμασταν ΠΑΕ. Δεν πήγαμε προετοιμασία και για να κάνουμε μεταγραφές έπρεπε να δίνουμε προκαταβολές. Εμείς, λοιπόν, δεν είχαμε και πολλοί παίκτες δεν ήθελαν να έρθουν.

Το ταβάνι το οικονομικό ήταν γύρω στα 500 με 600 χιλιάρικα. Φτιάξαμε μια καλή ομάδα και φάνηκε ότι ήταν καλή όταν παίξαμε στο Κύπελλο με ομάδες της μεγάλης κατηγορίας».

«Σε μια ομάδα μετράει ο πρόεδρος. Το θέμα είναι πώς αντιλαμβάνεσαι αυτό το πρωτάθλημα, αν το ξέρεις, αν έχεις εμπειρία. Εμείς δεν είχαμε. Εξάλλου, αντιμετωπίζαμε προβλήματα καθημερινότητας. Πάμε να παίξουμε στην Ξάνθη για το Κύπελλο και με παίρνει τηλέφωνο ο Κασναφέρης για να με ρωτήσει αν θα έρθουμε. Του λέω «κάτσε ρε Γιώργο, εμένα παίρνεις τηλέφωνο; Είναι σαν να παίρνω εγώ τον Λουτσέσκου!». Μου λέει «Μα δεν βρίσκω κανένα να μιλήσω. Τι ομάδα είστε εσείς;»

Παίζαμε στον Αχαρναϊκό. Πήγαμε με αεροπλάνο και εν συνεχεία καθίσαμε 5 μέρες στην Αθήνα γιατί μετά θα παίζαμε με τον Απόλλωνα. Πάμε να φάμε και βλέπω ένα μενού χωρίς κρέας. Τους λέω τι είναι αυτό; Μου λένε ότι έπρεπε να κάνουν κάποιες περικοπές γιατί είμαστε τόσες μέρες εδώ και το άλλο μενού ήταν πιο ακριβό. Μπούρδες! Τους ρωτάω μετά τι ώρα πετάμε πίσω στην Κρήτη μετά το ματς με τον Απόλλωνα; Μετά παίζαμε το ντέρμπι της χρονιάς με τη Λαμία. Α, μου λένε, με το καράβι γυρίζουμε! Τι λέτε, ρε! Ποιο καράβι; Δηλαδή θα φτάσουμε Πέμπτη ξημερώματα με το καράβι και το Σάββατο θα παίξουμε με τη Λαμία;

Εκεί ήταν που έφτασα στο αμήν! Εκεί ήταν που αποφάσισα πως δεν πάει άλλο. Δεν θα πεθάνω από την ανοργανωσιά τους».