ΚΑΛΗΜΕΡΑ και καλό Σαββατοκύριακο. Χαρά Θεού προβλέπεται για να πάμε απερίσπαστοι στις παραλίες κι ας είναι άστατος ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα. Τοπικά πιθανές βροχές περιμένουμε από την Τρίτη.

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ τελειώνει και ο… Γολγοθάς της συντριπτικής πλειονότητας των υποψηφίων στις πανελλαδικές εξετάσεις. Η αυλαία για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων πέφτει με τα Μαθηματικά και την Ιστορία Γενικής Παιδείας, ενώ οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα διεξαχθούν από 22 έως 30 Ιουνίου.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ θα κρίνει τα αποτελέσματα του Eurogroup της 15ης Ιουνίου γιατί με νωπή ακόμα τη συνεδρίαση οι απόψεις διίστανται. Η κυβέρνηση πανηγυρίζει και οι δανειστές βάζουν «πάγο» στη χαρά της.

ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ και τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, που προσπαθούν να μας προσγειώσουν (ανώμαλα) στην σκληρή πραγματικότητα, υπογραμμίζοντας ότι δεν επετεύχθη καμία πρόοδος στο ακανθώδες θέμα της ελάφρυνσης του χρέους.

ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ της ανώμαλης προσγείωσης σιγοντάρει και ο κεντρικός τραπεζίτης Μάριο Ντράγκι, που διαμηνύει στην κυβέρνηση ότι πρέπει να ξεχάσει για την ώρα το ενδεχόμενο της ποσοτικής χαλάρωσης (Q E).

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ για ευνόητους λόγους εξακολουθεί να παίζει το επικοινωνιακό παιχνίδι, αδυνατώντας να παραδεχθεί ότι τα πράγματα δεν πήγαν καλά στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης. Παιχνίδια όμως παίζει και η Γερμανία και μάλιστα στην πλάτη του ελληνικού λαού ενόψει των εθνικών εκλογών.

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ μπορεί να μην έσκισε τα μνημόνια αλλά φιλοδοξεί ότι επί των ημερών του θα τελειώσουν. Το είπε εξάλλου χθες στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, ερμηνεύοντας τη συνεδρίαση του Eurogroup ως σαφής δέσμευση για το τέλος των μνημονίων. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι τα πολλά λόγια είναι φτώχεια αλλά αρνήθηκε να παραδεχτεί το προφανές: όπου φτωχός και η μοίρα του!

ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ φορτηγό πλοίο επιχείρησε να ξεφορτώσει λαθραία τσιγάρα νότια της Κρήτης και συγκεκριμένα στα Σφακιά. Είχαν γνώση όμως οι φύλακες, το πλοίο με σημαία Τανζανίας ακινητοποιήθηκε και οδηγήθηκε στο Ηράκλειο για τα περαιτέρω της έρευνας. Εκείνο που μου κάνει εντύπωση είναι ότι ακόμα δεν κατατέθηκε στη Βουλή κάποια ερώτηση που να συνδέει το φορτίο με συγκεκριμένη εταιρεία συμφερόντων γνωστού επενδυτή…

O.. Επικρητικός