
Μπορεί να ισχυρίστηκε στο δικαστήριο ότι είναι φιλόζωος, όμως οι μαρτυρίες μαθητών σχολείου στις Μοίρες, οι οποίοι αναγνώρισαν τον ηλικιωμένο, δεν άφησαν περιθώρια αμφιβολίας ότι εκείνος πυροβόλησε και σκότωσε το άτυχο σκυλί έξω από γυμνάσιο της περιοχής.
Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου καταδίκασε χθες 78χρονο ψάλτη σε συνολική ποινή φυλάκισης 24 μηνών, ενώ για τη θανάτωση του ζώου του επιβλήθηκε χρηματική ποινή 5.000 ευρώ.
Το περιστατικό είχε καταγγελθεί στην Αστυνομία από τον γυμνασιάρχη του σχολείου, ο οποίος είχε ενημερωθεί από μαθητές λίγο νωρίτερα.
Παιδιά κατέθεσαν ότι αρχικώς άκουσαν ένα σκυλί να κλαίει και στη συνέχεια είδαν τον ηλικιωμένο να τον πυροβολεί από μικρή απόσταση.
Προσήχθη στο Αστυνομικό Τμήμα Μοιρών όπου αρνήθηκε την καταγγελία σε βάρος του ενώ εξέφρασε την επιθυμία να μεταβεί στο σπίτι του προκειμένου να παραδώσει το κυνηγετικό όπλο.
Πράγματι, οι αστυνομικοί συνόδευσαν τον ηλικιωμένο στο σπίτι του, αλλά δεν περίμεναν να το «σκάσει».
Ο ίδιος αργότερα υποστήριξε ότι ένιωσε αδιαθεσία μέσα στο Τμήμα καθώς ήταν η πρώτη φορά που τον κατηγορούσαν για κάτι. «Δεν ξέρω τι με έπιασε και το έκανα» είχε πει στην προανακριτική του κατάθεση.
Όσο για την εκτέλεση του σκύλου, υποστήριξε ότι τα παιδιά ενδεχομένως να μπερδεύτηκαν, καθώς ο ίδιος δεν είχε καμία εμπλοκή στην θανάτωση του ζώου. Απεναντίας, ισχυρίστηκε ότι βλέποντας τους μαθητές που είχαν μαζευτεί στο σημείο όπου κειτόταν το νεκρό σκυλί, έκρινε σκόπιμο να απομακρύνει το ζώο, μεταφέροντας το με το αυτοκίνητό του.

