Πολύ καλή εμφάνιση έκαναν τα κορίτσια του Ωρίωνα στους αγώνες της Σύρου Πολύ καλή εμφάνιση έκαναν τα κορίτσια του Ωρίωνα στους αγώνες της Σύρου

Με το εντυπωσιακό θέαμα στο αγώνισμα του κόμπο και το φανταστικό γκαλά, ολοκληρώθηκε το διεθνές μίτινγκ συγχρονισμένης κολύμβησης “Hellas Beetles Synchro Cup”, που διοργάνωσε ο ΑΝΟ Μεταμόρφωσης στο δημοτικό κολυμβητήριο Σύρου.

Μία διοργάνωση όπου εκτός από την Εθνική ομάδα νεανίδων, διέπρεψαν και τα σωματεία του Ηρακλείου,

με τον Ωρίωνα να κατακτά την τρίτη θέση και τον ΚΟΗ την πέμπτη, στη γενική κατάταξη των 7 συλλόγων.

Τα κορίτσια του Ωρίωνα «έκλεψαν» την παράσταση με το πρόγραμμα που παρουσίασαν υπό τους ήχους κρητικής μουσικής.

Οι Γιαλαμά, Κανάκη, Νισανάκη, Παπαστεφανάκη, Σφακιανάκη, Ταμπακάκη πήραν την 4η θέση στο ομαδικό και την 7η στο ελεύθερο και το κόμπο, ενώ και σε ατομικό επίπεδο σημείωσαν αρκετές διακρίσεις.

Οι Γιαλαμά - Σφακιανάκη ήταν τρίτες στο τεχνικό ντουέτο, η Γιαλαμά κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο τεχνικό σόλο και η Σφακιανάκη ήταν 3η στο ίδιο αγώνισμα. Στο ελεύθερο σόλο η Σφακιανάκη ήταν 6η και στο ελεύθερο ντουέτο 7η μαζί με την Γιαλαμά.

Εξίσου καλά στους αγώνες τα πήγε και η ομάδα του ΚΟΗ που πήρε την 4η θέση στο ελεύθερο ομαδικό με τις αθλήτριες Γεωργιουδάκη, Μακράκη Β., Μαυρογιάννη, Πηρουνάκη, Μιχελουδάκη, Μακράκη Χ. και την 5η στο κόμπο με τα ίδια κορίτσια συνεπικουρούμενα με τις αδερφές Χατζέα και την Λασηθιωτάκη που αντικατέστησε την Μακράκη Β.

 Ξεχώρισαν και οι αθλήτριες του ΚΟΗ στη Σύρο Ξεχώρισαν και οι αθλήτριες του ΚΟΗ στη Σύρο

Σε ατομικό επίπεδο η Γεωργιουδάκη πήρε το χάλκινο μετάλλιο στο σόλο, ενώ μαζί με την Μιχελουδάκη ήταν 6η στο ντουέτο.

Στη γενική βαθμολογία των Εθνικών ομάδων την 1η θέση, με διαφορά, πήρε η Ελλάδα που κατέκτησε όλα τα χρυσά μετάλλια της διοργάνωσης. Την Εθνική νεανίδων βοήθησαν τα κορίτσια του ΚΟΗ Μαριλένα Αρμάου, Ειρήνη Κάββαλου και οι αθλήτριες του ΝΟ Χανίων Γαυγιωτάκη, Κουργιαντάκη, Παπαγεωργίου.

Η Μαρία Θηβαίου, με την ιδιότητά της ως διευθύντριας – συντονίστρια των αγώνων, αλλά και ως εθνική προπονήτρια δήλωσε για τους αγώνες:

“Ήταν μια άρτια διοργάνωση ως προς τη διεξαγωγή της. Όλοι όσοι συμμετείχαν, από το εσωτερικό και από το εξωτερικό, έμειναν ενθουσιασμένοι.

Αναμένουμε μεγαλύτερη συμμετοχή του χρόνου και ελπίζουμε ότι θα γίνει και υποχρεωτικός προορισμός, καθώς αισιοδοξούμε ότι θα ενταχθεί στο FINA World Series. Ήταν επίσης ένα πολύ καλό τεστ για τις Εθνικές μας ομάδες Γυναικών και Νεανίδων εν όψει του Παγκόσμιου και του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος αντίστοιχα”.