Την τέταρτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίασή του ολοκλήρωσε σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο "αθόρυβα" και χωρίς να αναλώσει σημαντικό μέρος των δυνάμεών του, κατάφερε να αποτυπώσει τη συγκρατημένη αισιοδοξία που τείνει να διαμορφωθεί για το Eurogroup της 15ης Ιουνίου.
Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης κατέγραψε κέρδη 1,60% κλείνοντας στις 797,13 μονάδες, ενώ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης κινήθηκε μεταξύ των 785,65 μονάδων (+0,16%) και 797,65 μον. (+1,66%). Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 103,2 εκατ. ευρώ, με τον όγκο συναλλαγών να ανέρχεται στα 138,91 εκατ. τεμάχια.
Σύμφωνα με το Reuters οι υπουργοί της ευρωζώνης και το ΔΝΤ ενδέχεται να επιτύχουν συμβιβασμό για την Ελλάδα την Πέμπτη, ανοίγοντας το δρόμο για την εκταμίευση της δόσης στην Αθήνα, αφήνοντας ωστόσο το ζήτημα της ελάφρυνσης χρέους για αργότερα. Αυτό αποτυπώθηκε και στην αγορά ομολόγων, καθώς οι επενδυτές βλέπουν πως οι πιθανότητες να ξεμείνει η Ελλάδα από ρευστότητα απομακρύνονται, αφού η β' αξιολόγηση αναμένεται να ολοκληρωθεί εγκαίρως πριν την λήξη των αποπληρωμών του Ιουλίου
Όσον αφορά το χρέος οι διαφορές μεταξύ των δύο πλευρών πλέον αφορούν μόνο τις μακροπρόθεσμες εκτιμήσεις για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και το χρέος, καθώς σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο οι εκτιμήσεις έχουν συγκλίνει επαρκώς.
Στις διεθνείς αγορές σε θετικό έδαφος επιστρέφουν τα χρηματιστήρια, παρά τη συνεχιζόμενη πτώση των τεχνολογικών μετοχών σε ΗΠΑ και Ασία, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένη την προσοχή τους στις πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη, στη συνεδρίαση της Fed καθώς και σε διάφορα οικονομικά στοιχεία που ανακοινώνονται σήμερα στις δυο πλευρές του Ατλαντικού. Ενισχύεται ελαφρά το ευρώ έναντι του δολαρίου.

