Σε 5 πόλεις της Κρήτης έρχεται μεθαύριο Τετάρτη 14 Ιουνίου το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου «Très Court», με σύνθημα «3 λεπτά που ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμo». Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ είναι περίπου 2 ωρών και θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα σε όλη την Κρήτη στις 8.30 το βράδυ σε Ηράκλειο, Σητεία, Άγιο Νικόλαο, Ρέθυμνο και Χανιά. Στο Ηράκλειο θα πραγματοποιηθεί στον θερινό κιν/φο Βηθλεέμ, στα Χανιά στο Πνευματικό Κέντρο, στο Ρέθυμνο στο Σπίτι του Πολιτισμού, στον Άγιο Νικόλαο στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Ρεξ και στη Σητεία στην αίθουσα Μελίνα Μερκούρη.

Πρόκειται για μια νέα συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων/ Chania Film Festival η οποία πραγματοποιείται με την υποστήριξη πολλών τοπικών φορέων. Το φεστιβάλ έχει διαγωνιστικο χαρακτήρα, με ταινίες όχι μεγαλύτερες από 3 λεπτά (χωρίς τους τίτλους και τίτλους τέλους), ενώ οι συμμετοχές προέρχονται από όλες τις χώρες του κόσμου, αντιπροσωπεύοντας όλα τα κινηματογραφικά είδη (μυθοπλασία, ντοκιμαντέρ, animation, μουσικά βίντεο κ.ά.). Κριτής των ταινιών είναι το ίδιο το κοινό το οποίο παρακολουθεί, ψηφίζει και συνδιαμορφώνει το αποτέλεσμα αξιολογώντας τις ταινίες του προγράμματος. Έτσι οι φίλοι του κινηματογράφου στην Κρήτη θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τις καλύτερες ταινίες μικρού μήκους από όλο τον κόσμο και να λάβουν μέρος σε μια διεθνή ψηφοφορία για την καλύτερη ταινία!

Οι ταινίες που θα προβληθούν στο φεστιβάλ έχουν επιλεγεί μετά από αξιολόγηση. Για τη φετινή διοργάνωση είχαν κατατεθεί περισσότερες από 2.000 κιν/φικές προτάσεις. Οι ταινίες είναι πολύγλωσσες, πλούσιες σε ιδέες, φαντασία και δημιουργική πνοή προερχόμενη από όλες τις γωνιές του κόσμου ενώ είναι όλες χαμηλού προϋπολογισμού. Το Très Court πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών της Περιφέρειας Κρήτης του Europe Direct Κρήτης,της Ένωσης Καθηγητών Γαλλικής Φιλολογίας Κρήτης του Πνευματικού Κέντρου Χανίων, της Νέας Κινηματογραφικής Λέσχης Ηρακλείου, της Λέσχης Κινηματογράφου Αγίου Νικολάου, της Κινηματογραφικής Λέσχης του Θεάτρου της Σητείας, των Δήμων Χανίων, Ρέθυμνου, Ηρακλείου και του Πολιτιστικού – Αθλητικού Οργανισμού Αγίου Νικολάου.