Δύο τραυματίες, ένας αστυνομικός και ο δράστης, είναι ο απολογισμός του περιστατικού που έλαβε χώρα χθες το μεσημέρι στην Παναγία των Παρισίων και έθεσε σε συναγερμό τις γαλλικές αρχές. «Για τη Συρία» φώναξε ο δράστης, που εγκλώβισε εκατοντάδες τουρίστες μέσα στον καθεδρικό ναό με υψωμένα τα χέρια!

Ο άνδρας επιτέθηκε σε αστυνομικούς που περιπολούσαν σε ένα από τα πιο τουριστικά σημεία της γαλλικής πρωτεύουσας. Τραυμάτισε έναν αστυνομικό, προτού δεχθεί πυρά και μεταφερθεί και εκείνος στο νοσοκομείο με τραύματα στον θώρακα, δηλώνοντας στρατιώτης του Ισλαμικού Κράτους.

Αμέσως οι αρχές απέκλεισαν την περιοχή και κάλεσαν τους πολίτες να μην κατευθυνθούν προς το σημείο, ενώ στις έρευνες συνέβαλε από την πρώτη στιγμή και η αντιτρομοκρατική.

Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι οι αστυνομικοί πυροβόλησαν τον άνδρα αφού τους επιτέθηκε με σφυρί.

Τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν αδιευκρίνιστα. Ένας αυτόπτης μάρτυρας είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι άκουσε «μια δυνατή κραυγή» και μετά «είδε το πλήθος να κινείται».

Η τελευταία εξέλιξη είναι πως, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της Γαλλίας Ζεράρ Κολόμπ ο δράστης φώναξε «Για τη Συρία» λίγο πριν επιτεθεί προς τους αστυνομικούς.

Ο Γάλλος υπουργός δήλωσε, ακόμη, ότι η αστυνομία βρήκε πάνω στον δράστη τέσσερα κουζινομάχαιρα, ένα σφυρί και άλλα όπλα τα οποία δεν αποκάλυψε.

Δίνοντας περισσότερα στοιχεία για τον δράστη ανέφερε ότι «Ένας άνδρας έφτασε πίσω από αυτούς τους αστυνομικούς και, οπλισμένος με ένα σφυρί, άρχισε να χτυπά έναν από αυτούς. Οι συνάδελφοί του αντέδρασαν με ψυχραιμία... και πυροβόλησαν. Ήταν κάποιος που εμφανιζόταν ως Αλγερινός φοιτητής. Είχε στην κατοχή του μια ταυτότητα, της οποίας ελέγχουμε την αυθεντικότητα».